Zelensky
Zelensky

Zelensky

De oorlogspresident

Het indrukwekkende levensverhaal van een acteur die de rol van president speelde, en vervolgens, tegen wil en dank, oorlogspresident werd.

Auteurs

Steven Derix, Marina Shelkunova

Spreker

Mathijs Deen

Speelduur

4 uur 53 min

€ 14,99

Beschrijving

In Moskou dacht men wellicht dat Zelensky op de vlucht zou slaan voor het machtige Russische leger. Maar Zelensky bleef. In de weken die volgden gaf hij leiding aan de oorlog en werd hij hét gezicht van het Oekraïense verzet tegen de Russische invasie. Hoewel de deadline al was verstreken nomineerden Europese politici de Oekraïense president en zijn volk voor de Nobelprijs voor de Vrede. Het levensverhaal van Volodymyr Zelensky (1978) zit vol verrassende wendingen. Op zijn twintigste was de joodse jongen uit provinciestad Kryvy Rih een superster op het toneel. Op zijn dertigste stond de komiek en acteur aan het hoofd van een miljoenenbedrijf. Op zijn veertigste speelde Zelensky in de hitserie ‘Dienaar van het volk’ de Oekraïense president die hij wilde worden: een outsider die ten strijde trekt tegen de corrupte politieke en zakelijke elite van zijn land. ‘Ik denk dat ze me als president eerst zullen bekritiseren’, zei Zelensky in 2018, zes dagen voor hij zijn kandidatuur bekendmaakte. ‘Daarna zullen ze me leren respecteren. En als ik vertrek zal iedereen in tranen zijn.’

Details

Imprint

Alfabet uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

30 juli 2022

ISBN

9789021341774

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 53 min

Bestandsgrootte

268 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Steven Derix is journalist voor NRC Handelsblad. Samen met collega Dolf de Groot schreef hij in 2013 ‘Bloedbroeders. De ondergang van de Rabobankploeg’, waarin de dopingfraude van Michael Boogerd werd onthuld. Van 2014 tot 2020 was hij voor NRC correspondent voor Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland.
Marina Shelkunova studeerde journalistiek en werkte als researcher en fixer voor NRC Handelsblad en De Standaard. Na haar verhuizing naar Nederland werd ze actief voor organisaties die zich inzetten voor mensenrechten en democratisering in Rusland.

Meer spreker Mathijs Deen Bekijk alles

Razende storm

Razende storm

Arnaldur Indriðason

€ 13,99
Engelenhaar

Engelenhaar

Bart Chabot

€ 17,99
Nederlanders in de Spaanse burgeroorlog

Nederlanders in de Spaanse burgeroorlog

Lodewijk Petram, Samuël Kruizinga

€ 9,99
Ik = cartograaf

Ik = cartograaf

Jeroen Theunissen

€ 15,99