Het huis in de wolken
Het huis in de wolken

Het huis in de wolken

Een liefde in Jemen

Jemen, Caïro, Berlijn en Amsterdam. Een verhaal over grensoverschrijdende liefde tegen de achtergrond van revolutie, opstand en uiteindelijk oorlog.

Auteur

Dirk Wanrooij

Spreker

Dirk Wanrooij

Speelduur

6 uur 5 min

€ 14,99

Beschrijving

In het voorjaar van 2015 breekt op het zuidwesten van het Arabisch schiereiland een verwoestende oorlog uit als een coalitie van elf landen onder leiding van Saoedi-Arabië buurland Jemen aanvalt. Deze ‘vergeten oorlog’ – die nog altijd voortduurt – vormt het decor van een aangrijpende familiegeschiedenis. Auteur Dirk Wanrooij werd in 1983 in Jemen geboren. Dertig jaar, vele omzwervingen en een studie Arabisch later, loopt hij tijdens de Egyptische opstand van 2011 zijn toekomstige vrouw tegen het lijf in een van de vervallen uitgaansgelegenheden van de Egyptische hoofdstad. Het is de Schots- Jemenitische Sara Ishaq. Samen beleven ze het verloop van de Jemenitische oorlog – de pijn, de frustratie en het gemis die daarbij komen kijken – om uiteindelijk een ingrijpende beslissing te nemen.

Wanrooij neemt de lezer mee naar historisch en hedendaags Jemen, Caïro, Berlijn en Amsterdam. Het huis in de wolken gaat over revolutie, opstand, oorlog – maar ook over familiebanden en grensoverschrijdende liefde.

Details

Imprint

Alfabet uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

4 september 2023

ISBN

9789021342580

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 5 min

Bestandsgrootte

335 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Dirk Wanrooij (1983) werd geboren in de Jemenitische hoofdstad Sana’a, groeide op in een dorp in Twente en in Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. Hij studeerde Nederlands, Geschiedenis en Arabisch aan de Universiteit van Amsterdam. Tussen 2009 en 2016 woonde Dirk in Caïro, waar hij werkte als docent, fietsenhandelaar en als freelancejournalist. In 2015 verscheen zijn eerste boek 'Oproer', dat werd genomineerd voor de Brusseprijs.

Meer spreker Dirk Wanrooij Bekijk alles

De tolk van Kabul

De tolk van Kabul

Matthieu Aikins

€ 14,99