De laatste dag van Pim Fortuyn
De laatste dag van Pim Fortuyn

De laatste dag van Pim Fortuyn

Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn in Hilversum vermoord door Volkert van der G. Dit is het verhaal van die dag, zoals alle direct betrokkenen het toen hebben beleefd.

Auteur

Paul van der Lugt

Spreker

Paul van der Lugt

Speelduur

1 uur 42 min

€ 14,99

Beschrijving

Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum vermoord door Volkert van der G. Fortuyn was die middag te gast geweest in het radioprogramma van Ruud de Wild. De toen twintigjarige Filemon Wesselink had nog een interview afgenomen met de politicus vlak voordat hij het gebouw verliet. Paul van der Lugt, Ruud de Wild en zijn producer Merel van Dijk waren erbij toen er plotseling schoten klonken en Fortuyn in elkaar zakte. Claudia de Breij en Herman van der Zandt zagen Fortuyn op het parkeerterrein liggen. Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, bedacht zich geen moment en rende achter de schutter aan.

In dit boek beschrijft Paul van der Lugt van minuut tot minuut hoe deze en andere betrokkenen de noodlottige dag hebben beleefd. De laatste dag is een indringende en huiveringwekkende reconstructie.

'Indrukwekkend. Rauw en droevig stemmend vakwerk.' - Haarlems Dagblad

Details

Imprint

Alfabet uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

5 mei 2023

ISBN

9789021342733

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 42 min

Bestandsgrootte

235 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

In 2002 was Paul van der Lugt zendercoördinator van 3FM. Daarna was hij zeventien jaar lang directeur van RTV Utrecht. Tegenwoordig is hij werkzaam als adviseur voor verschillende mediabedrijven.