Luistervoorbeeld

Hoe mooi alles

Leo en Tineke Vroman, een liefde in oorlogstijd
Auteur Mirjam van Hengel
Spreker Hymke de Vries
Speelduur 10u 32m 6s
€ 11,99

Beschrijving

Op 14 mei 1940, de dag dat Nederland capituleert, besluit de Joodse biologiestudent en beginnende dichter Leo Vroman dat hij weg moet uit Nederland. Hij vlucht per boot naar Nederlands-Indië, waar hij onder de wapenen geroepen wordt in een oorlog die hij dacht verlaten te hebben. Lange jaren in Japanse kampen volgen.

In Nederland weet zijn geliefde, Tineke Sanders, algauw niet meer waar hij is en hoe het hem vergaat. Ze blijft wachten. Maakt haar medicijnenstudie af en schrijft brieven die haar verloofde nooit bereiken.

Pas twee jaar na de oorlog, in september 1947, zien ze elkaar weer, in de haven van New York. De liefde blijkt onaangetast en duurt een leven lang.

Met behulp van brieven, dagboeken en gesprekken met Leo en Tineke Vroman reconstrueert Mirjam van Hengel het begin van dit indringende liefdesverhaal, dat zich afspeelt in het brandpunt van de wereldgeschiedenis.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 16 oktober 2017
ISBN 9789021408859
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 32m 6s
Bestandsgrootte 579 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

''Hoe mooi alles' is een verrukkelijk boek. Voor iedereen. Ook voor degenen die nog nooit een gedicht van Leo Vroman lazen of zelfs helemaal niet zo van poëzie houden. Het vertelt het verhaal van een liefde.' - Trouw


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mirjam van Hengel

Mirjam van Hengel (1967) werkte als redacteur bij uitgeverij Van Oorschot en uitgeverij Querido en is poëzieprogrammeur bij o.a. De Nieuwe Liefde. In april 2014 verscheen haar boek over Leo en Tineke Vroman, Hoe mooi alles.

Toon aanbod