Luistervoorbeeld

Erfschuld

Auteur Arnaldur Indridason
Spreker Mathijs Deen
Speelduur 8u 43m 47s
€ 10,99

Beschrijving

Een alleenstaande oude man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavík. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn eigen kussen. Op zijn bureau liggen een paar krantenknipsels uit de oorlogsjaren: achter het Nationaal Theater in Reykjavík, dat in die tijd dienstdeed als opslagplaats voor het bezettingsleger, werd een meisje gewurgd aangetroffen. Een gepensioneerde politieman hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hij is goed bekend met de zaak – maar waarom zou iemand daar meer dan een halve eeuw krantenartikelen over bewaard hebben?

Erfschuld is bekroond met de Spaanse Premio RBA de Novela Negra 2013. Er werden tweehonderd manuscripten uit verschillende landen ingestuurd. (vertaald door Adriaan Faber).

Details

ImprintVolt
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 5 maart 2018
ISBN 9789021409641
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 43m 47s
Bestandsgrootte 480 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'De boeken van Arnaldur Indridason worden vaak geprezen vanwege de stijl. Wat Indridason voor heeft op veel van zijn collega's is dat hij schrijft met de precisie van een literator, en dat komt de spanning in veel van zijn boeken zeer ten goede. Hij schrijft korte zinnen van een bedrieglijke eenvoud en geeft zo zijn verhalen ritme en vaart. In de beperking toont zich de meester. ****' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Arnaldur Indridason

Arnaldur Indridason (Reykjavík, 1961) is historicus en schrijver. Hij is winnaar van de Martin Beck Award (voor de beste thriller in Noord-Europa) en de CWA Gold Dagger Award (de grootste prijs voor het spannende boek). Van Indridasons boeken zijn wereldwijd elf miljoen exemplaren verkocht. Ook in Nederland en Vlaanderen zijn het bestsellers. In de jaarlijkse thrillergids van Vrij Nederland kregen twee van zijn boeken het maximale aantal van vijf sterren toebedeeld.

Toon aanbod