Tijl
Tijl

Tijl

'Tijl' is een groots epos over de Dertigjarige Oorlog, een meesterwerk over een uit zijn voegen geraakte wereld. Dit boek werd bij DWDD uitgeroepen tot boek van de maand november 2017.

Auteur

Daniel Kehlmann

Spreker

Hymke de Vries

Speelduur

11 uur 22 min

€ 12,99

Beschrijving

Tijl Uilenspiegel, legendarisch entertainer en provocateur, staat er alleen voor wanneer zijn vader, verdacht van duivelse magie, begin zeventiende eeuw door de kerk ter dood wordt veroordeeld. De jonge Tijl moet vluchten en trekt door een door godsdienstoorlogen geteisterd Europa, waar iedereen van huis en haard is verdreven.

Zo ook Frederik van Bohemen, de ‘Winterkoning’, die na een koningschap van slechts één winter Praag moet verlaten en als balling zijn toevlucht zoekt in Den Haag. Tijl wordt zijn hofnar en kan het vooral goed vinden met zijn vrouw Liz – net als hij een rebelse geest met een groot rechtvaardigheidsgevoel. (vertaald door Josephine Rijnaarts)

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

16 april 2018

ISBN

9789021412177

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 22 min

Bestandsgrootte

625 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Daniel Kehlmann (1975) woont doorgaans in Berlijn en Wenen, maar in 2017 is hij gastschrijver aan de New York University en fellow aan het Cullmann Center van de New York Public Library. Zijn werk is onder meer bekroond met de Candide-prijs, de WELT-literatuurprijs, de Kleist-prijs en de Thomas Mann-prijs. Zijn roman Het meten van de wereld verscheen in 46 landen in vertaling en er werden 8 miljoen exemplaren van verkocht.

‘Een wonderkind van de Duitse literatuur’ - Der Spiegel

Meer spreker Hymke de Vries Bekijk alles

Tijger, tijger: Zij was zeven jaar oud. Hij was vijftig. Een memoir.
€ 14,99
Een jaar in Hotel Gondola

Een jaar in Hotel Gondola

Nicky Pellegrino

€ 14,99
Waar is mama?

Waar is mama?

Cathy Glass

€ 14,99
Wat er met Hannah is gebeurd
€ 12,95