Luistervoorbeeld

Ik zal je nooit vergeten

Auteur Toon Tellegen
Voorlezer Toon Tellegen
Speelduur 1u 13m 39s
€ 9,49

Beschrijving

'Twee vrouwen. Mei. Iedereen zwijgt. Verwachtingen ontbreken of zijn te hoog gespannen.
Grasveldjes met tafeltjes, stoelen. Gele bloemen. De een wordt vergeetachtig. De ander wil niet achterblijven. Dat mag niet, denkt ze, dan zijn we verloren.’

Ik zal je nooit vergeten is het weemoedige verhaal van twee vrouwen die ontdekken wat liefde is.

Inhoud
1. februari
2. december
3. september
4. maart
5. augustus
6. oktober
7. juni
8. januari
9. april
10. juli
11. november
12. mei
13. altijd

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 28 februari 2018
ISBN 9789021412641
Taal Nederlands
Speelduur 1u 13m 39s
Bestandsgrootte 76 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Toon Tellegen
Toon Tellegen

Toon Tellegen (1941) is dichter, kinderboekenschrijver en schrijver van proza en toneel voor volwassenen. In 1980 verscheen zijn eerste boek, De zin van een liguster, een dichtbundel voor volwassenen. Zijn eerste bundel dierenverhalen, Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Er volgden nog vele bundels allegorische dierenverhalen; in 1995 verscheen voor het eerst een omvangrijke verzameling daarvan in Misschien wisten zij alles. Onlangs werd die verzameling opgevolgd door een nieuw deel: Iedereen was er.

Voor volwassenen schrijft Tellegen niet alleen poëzie (inmiddels zijn meer dan twintig bundels verschenen), maar ook proza, zoals Twee oude vrouwtjes, Dora, Brieven aan Doornroosje en het voor de Libris Literatuur Prijs genomineerde De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne (verhalen die zijn Russische grootvader hem vertelde).

Hij won talloze prijzen met zijn boeken voor kinderen en voor volwassenen. De roman De genezing van de krekel werd in 2000 bekroond met De Gouden Uil. Voor zijn gehele oeuvre ontving Tellegen de Hendrik de Vriesprijs 2006 en de Constantijn Huygensprijs 2007.

In de afgelopen jaren verschenen respectievelijk de dierenromans De genezing van de krekel, Het vertrek van de mier, Het wezen van de olifant, Het geluk van de sprinkhaan en Het verlangen van de egel.

De dierenverhalen van Tellegen worden onder andere vertaald in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Zweden, Tsjechië, China, Japan, Rusland, Polen en Finland.

Toon aanbod