Luistervoorbeeld

Poes, poes, poes

Auteur Annie M.G. Schmidt
Spreker Jenny Arean
Speelduur 1u 17m 40s
€ 7,49

Beschrijving

‘Annie, wat heb je toch met katten?’ vroeg de schrijfster zichzelf in een van haar boeken. Véél heeft Annie met katten. Ze vond ze leuk, slim, grappig, eigenwijs en schreef met liefde over ze. Niet alleen in haar kinderboeken, ook in de hier gebundelde columns, gedichten, liedjes en niet eerder gebundelde teksten. De kat van ome Willem, poes Minetje, de ribbel- en de lapjeskat: ze zijn allemaal even levendig en origineel als de schrijfster zelf – die soms ‘liever kat dan dame’ was.

Inhoud
1. Poes, poes, poes - Zesduizend katten
2. Van Rooiens werk ligt stil
3. Doe het zo
4. Wat de kat binnenbracht
5. Dat was het dan
6. De praatdokter
7. Ontmoeting met Tiberius
8. Poes Minetje telefoneert
9. Eenentwintig poezen
10. Waar bleef de kabeljauw
11. De familie Kribbekat
12. Is Poelekie-pluis een kat
13. De koning was bang voor k...
14. Een kat kan de was doen
15. De lapjeskat
16. De katten
17. De Genemuider kat
18. Liever kat dan dame
19. Tussen Schore en Goes
20. Grote poes gaf les aan haar zoon Kattemenoel
21. Minetje
22. De treurige poes
23. De zeepoes
24. Ribbeltjeskat
25. Het poesje Pieternel
26. Pepijn de kat
27. Poezenliedje
28. Poes, poes, poes
29. De kat van ome Willem

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 21 mei 2018
ISBN 9789021414843
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 17m 40s
Bestandsgrootte 83 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida Schmidt (1911-1995) werkte jarenlang als bibliothecaresse en directrice van de openbare bibliotheek in Vlissingen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam en werkte ze voor Het Parool, waarin ze wekelijks een column voor volwassenen schreef en versjes voor kinderen. Al in 1938 debuteerde ze met twee gedichten in het tijdschrift Opwaartsche Wegen, maar pas na de oorlog begon haar carrière echt. Jip en Janneke, Abeltje, Wiplala, Minoes, Pluk van de Petteflet, Otje – Annie M.G. Schmidt werd de grootste Nederlandse kinderboekenschrijfster van de twintigste eeuw. Voor volwassenen schreef ze columns, gebundeld in onder andere Impressies van een simpele ziel, In Holland staat mijn huis, en talloze gedichten (bijvoorbeeld de beroemde verzen over het schaap Veronica), cabaretliedjes en teksten voor musicals, radio- en televisieseries, zoals Ja zuster, nee zuster, De familie Doorsnee, Heerlijk duurt het langst.

Recentelijk verchenen drie uitgaven van haar columns en liedjes voor volwassenen: Poes, poes, poes (2008), Voeden, verschonen, in de wieg mikken (2009) en Wat we begraven onder appelflappen (2009).

Annie M.G. Schmidt kreeg veel waardering voor haar werk. In 1965 ontving zij als eerste de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur (nu Theo Thijssenprijs) in 1987 de Constantijn Huygensprijs voor haar hele oeuvre en in 1988 de Hans Christian Andersenprijs, de hoogste internationale bekroning voor kinderboeken.

‘Er is waarschijnlijk geen Nederlandse tekstschrijver uit de vorige eeuw te noemen van wie het werk zo algemeen bekend is.’ (Trouw)

Toon aanbod