Luistervoorbeeld

De bokser

Het leven van Max Moszkowicz
Auteur Marcel Haenen
Spreker Jan Donkers
Speelduur 12u 9m 41s
€ 14,99

Beschrijving

Een jaar zwoegen in een Duits werkkamp. Dat is wat de Joodse familie Moszkowicz verwacht als ze zich op een zomerse dinsdagmiddag in augustus 1942 meldt op een verzamelplek in Maastricht. Via Westerbork volgt deportatie naar het concentratiekamp Auschwitz. Bijna duizend dagen later staat alleen de achttienjarige Max Moszkowicz nog overeind. Als bokser en met een veranderde identiteit heeft hij de oorlog overleefd. Hij is achter het prikkeldraad voor het eerst verliefd geworden.

De bokser is een boek over oorlog en advocatuur, en over Jood zijn in een katholieke stad. Na de oorlog betrad Max Moszkowicz in Maastricht als strafadvocaat de ring van de rechtszaal. Met zijn vier zonen vormde hij de bekendste advocatenfirma van het land: Moszkowicz Advocaten. Hij verdedigde criminelen als drugshandelaar Klaas Bruinsma, Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, meesteroplichter Ari Olivier en Johan V., alias De Hakkelaar.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 6 januari 2019
ISBN 9789021417400
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 9m 41s
Bestandsgrootte 668 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Ronduit adembenemend.' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Marcel Haenen

Marcel Haenen (1960) is sinds 1984 verslaggever van NRC Handelsblad. Hij schreef eerder boeken over de zware misdaad als De danser, Baas Bouterse en Het IRT-moeras. Haenen werd in 2016 genomineerd voor de journalistieke prijzen De Tegel en De Loep naar aanleiding van zijn artikelen over corruptie binnen de Nederlandse politie.

Toon aanbod