Luistervoorbeeld

Een man die Ove heet

Auteur Fredrik Backman
Voorlezer Louis van Beek
Speelduur 11u 2m 31s
€ 11,99

Beschrijving

Ove is negenenvijftig jaar oud. Hij rijdt Saab. Mensen noemen hem ‘de bittere buurman’. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn onmiddellijke omgeving, in de wijk waarin hij woont. Hij en zijn vrouw Sonja waren de eeste bewoners, samen met hun vrienden Rune en Anita.

Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de buurtbewonersgroep. Maar achter deze pedante facade schuilt een verhaal, een verdrietig verhaal.

Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan.

Details

ImprintVolt
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 30 juli 2016
ISBN 9789021418858
Taal Nederlands
Speelduur 11u 2m 31s
Bestandsgrootte 909 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een hartverwarmend en komisch verhaal over een onverwachte vriendschap' (Libelle)

'Een perfect gearrangeerde en zorgvuldig gecomponeerde roman uit de afdeling "moderne boeken over goede mensen"' (De Limburger)

'Onder het geestig geschreven verhaal vol komische wendingen, zit een droevige laag waarbij je de ogen soms niet droog houdt. Een "page turner" die het beste in de lezers naar boven haalt.' (GazetvanAntwerpen)

'Wat een heerlijk boek, geschreven met een bijzonder gevoel voor humor en ontroering. In Zweden is Backman een bekend blogger en columnist. Met deze debuutroman zal zijn naam ongetwijfeld de grens over gaan.' (BB Boekblad)

'Hoe Ove zo eenzaam is geworden, kom je gedoseerd te weten in een perfect gearrangeerde en zorgvuldig gecomponeerde roman uit de afdeling "moderne boeken over goede mensen".' (Brabants Dagblad)

'Een man die Ove heet heeft een geheel eigen orde van grootsheid.' (8weekly.nl)

Over de auteur
Photo Fredrik Backman
Fredrik Backman

Fredrik Backman (1982) is in Zweden een bekende blogger en columnist. Een man die Ove heet was zijn debuutroman. Alleen in Zweden werden er al 500 000 exemplaren verkocht. Het boek verscheen wereldwijd. De verfilming zal in juni 2016 in de bioscoop draaien. Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt was Backmans tweede roman en wederom een bestseller.

Toon aanbod