Vallen is als vliegen
Vallen is als vliegen

Vallen is als vliegen

'Vallen is als vliegen' is een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Als geen ander weet Manon Uphoff de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.

Auteur

Manon Uphoff

Spreker

Manon Uphoff

Speelduur

4 uur 44 min

€ 10,99

Beschrijving

Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien.

Als een aanklager en chroniqueur tekent ze dat verleden op in een boek vol verhalen: over vader Holbein, die ontwerper, tovenaar, wetenschapper, gesjeesd seminarist en god was van een persoonlijke, labyrintische wereld; over Libby en Toddiewoddie, haar andere zussen, met wie ze als heksen wraak kan nemen in hun eigen Walpurgisnacht en kan lachen tot de verlossing volgt; over hun leven vol verpletterende indrukken, lichamelijke onbegrensdheid, misbruik, geweld, schoonheid en pijn.

Vallen is als vliegen is een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Als geen ander weet Manon Uphoff de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

7 november 2019

ISBN

9789021421087

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 44 min

Bestandsgrootte

261 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Manon Uphoff (1962) is een Nederlandse auteur van korte verhalen, novellen, romans en essays. Zij debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte, die werd genomineerd voor meerdere literaire prijzen (o.a. AKO Literatuurprijs en de ECI-prijs). Haar eerste roman Gemis (1997), werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Ook De fluwelen machine (1998), Hij zegt dat ik niet dansen kan (essays) (2000) en De Vanger en De Bastaard (novellen) (2001-2003) werden lovend ontvangen. In 2013 ontving zij de OPZIJ Literatuurprijs voor De Ochtend Valt. De Zoetheid van Geweld (2013, Longlist Gouden Uil, Longlist AKO Literatuurprijs) is haar meest recente verhalenbundel. In oktober 2014 verscheen haar pamflet De blauwe muze. Waarom de beste literatuur op tv te zien.

Meer auteur Manon Uphoff Bekijk alles

Oktober

Oktober

Manon Uphoff

€ 7,99
De ochtend valt

De ochtend valt

Manon Uphoff

€ 7,99
Begeerte

Begeerte

Manon Uphoff

€ 11,99
De zoetheid van geweld

De zoetheid van geweld

Manon Uphoff

€ 11,99