Na het Achterhuis
Na het Achterhuis

Na het Achterhuis

Anne Frank en de andere onderduikers in de kampen

Na het Achterhuis vervolgt de zoektocht die Otto Frank zelf is begonnen. Het is een ultieme poging om zo precies mogelijk te reconstrueren wat er met de acht onderduikers is gebeurd na hun arrestatie.

Auteurs

Bas von Benda-Beckmann, Erika Prins

Spreker

Hymke de Vries

Speelduur

8 uur 3 min

€ 15,99

Beschrijving

Op 27 januari 1945 werd Otto Frank door Russische soldaten bevrijd uit kamp Auschwitz. Op dat moment begon niet alleen zijn reis naar huis, maar ook zijn lange zoektocht naar informatie over wat er was gebeurd met zijn vrouw Edith, zijn dochters Margot en Anne en de vier andere mensen met wie hij twee jaar lang ondergedoken had gezeten aan de Prinsengracht in Amsterdam: Hermann en Auguste van Pels, hun zoon Peter en Fritz Pfeffer. In de maanden na zijn bevrijding zou Otto Frank ontdekken dat hij als enige van deze acht de Holocaust had overleefd.
Na het Achterhuis vervolgt de zoektocht die Otto Frank zelf is begonnen. Het is een ultieme poging om, op basis van diepgravend archiefonderzoek en beschikbare getuigenissen, zo precies mogelijk te reconstrueren wat er met de acht onderduikers is gebeurd na hun arrestatie op 4 augustus 1944. Dit levert een confronterend verslag op, dat niet alleen laat zien hoe afschuwelijk de omstandigheden in de kampen waren, maar ook dat er - na zoveel jaren - nog steeds nieuwe informatie boven water komt en nieuwe inzichten ontstaan over het leven en de dood van Anne Frank en haar lotgenoten.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

7 januari 2021

ISBN

9789021428154

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 3 min

Bestandsgrootte

442 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bas von Benda-Beckmann Bekijk alles

Het kleedje voor Hitler

Het kleedje voor Hitler

Bas von Benda-Beckmann

€ 19,99

Meer spreker Hymke de Vries Bekijk alles

Een jaar in Hotel Gondola

Nicky Pellegrino

€ 14,99
Waar is mama?

Waar is mama?

Cathy Glass

€ 14,99
Het nieuwe land

Het nieuwe land

Eva Vriend

€ 13,99
Wat liefde kan doen
€ 12,99