Luistervoorbeeld

Feest van het begin

Auteur Joke van Leeuwen
Voorlezer Joke van Leeuwen
Speelduur 5u 40m 9s
€ 11,99

Beschrijving

Ruim twee eeuwen geleden, een hoofdstad in opstand. De jonge Catho, opgegroeid in een vondelingentehuis, merkt nauwelijks iets van de revolutie die gaande is, tot nieuwkomer zuster Berthe haar in het geheim leert lezen en schrijven, en de enige is die om haar geeft. Maar de twee verliezen elkaar uit het oog, ervan overtuigd door de ander te zijn verraden. Intussen begint pianofortebouwer Tobias, van buitenlandse afkomst, een bijzondere vriendschap met iemand die hem een controversieel verzoek doet.
De nieuwe tijd eist geluk, maar hoe bereiken ze dat? Joke van Leeuwen laat in deze prachtige roman haar personages het geluk nastreven - hoopvol tot op de laatste bladzijde en nog lang daarna.

'Een serene historische roman waarin alles tintelt van belofte.' **** Volkskrant
'Op elke bladzijde vind je steeds een parel van een zin.' Metro
'Krachtig in een klein verhaal vervat vol betekenisvolle scènes. De lezer moet er zelf een groot verhaal bij bedenken. En dat lukt wonderwel.' **** NRC Handelsblad
'Beeldig geschreven historische roman.' Knack
'Daar is Van Leeuwen heel goed in, in kleine, intieme scènes optekenen waarin Catho in haar eentje iets ontdekt, zich iets toe-eigent, een beslissing neemt die anders niet genomen zou worden.' De Groene Amsterdammer

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 30 maart 2021
ISBN 9789021428178
Taal Nederlands
Speelduur 5u 40m 9s
Bestandsgrootte 467 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Joke van Leeuwen
Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen (1952) is geboren in Den Haag en woonde onder meer in Amsterdam, Brussel en Maastricht. Momenteel in Antwerpen. Studeerde grafische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en het Hoger Sint-Lukasinstituut in Brussel en Nieuwste Geschiedenis in Brussel.

In 1978 publiceerde ze haar eerste kinderboek en won ze op het Camerettenfestival alle prijzen waardoor ze meteen in het officiële cabaretcircuit verzeild raakte. Ze bleef er zes jaar, daarna zette ze deze activiteiten met minder grote frequentie voort. Het schrijven en tekenen kwam tot bloei in vele kinderboeken die lezers kregen van alle leeftijden, in een groot aantal talen werden vertaald en veelvuldig bekroond.

In 1994 kwam haar eerste dichtbundel voor volwassenen uit, waarvoor ze de C. Buddinghprijs ontving. Ze stelde tentoon, schreef en bracht verhalen voor tv , schreef voor theater en bracht literair-cabareteske voorstellingen, waaronder Ozo Heppie met Caroline Deutman en En/En met Mario Paric. Samen met Bob Takes realiseerde ze onder meer een kijkroute in het KMSKA in Antwerpen en tentoonstellingen in Museum M in Leuven en het Meermannomuseum in Den Haag.

In 2008 en 2009 was Joke van Leeuwen stadsdichter van Antwerpen: www.stadsdichterjokevanleeuwen.be In 2010 ontving ze de Gouden Ganzenveer voor haar bijdrage aan het geschreven woord.

Toon aanbod