De heilige natuur
De heilige natuur

De heilige natuur

Het herstel van de relatie met onze natuurlijke omgeving

Over de wezenlijke verbinding tussen mens en natuur.

Auteur

Karen Armstrong

Spreker

Louis van Beek

Vertaler

Albert Witteveen

Speelduur

4 uur 46 min

€ 14,99

Beschrijving

Gedurende het grootste deel van de menselijke geschiedenis werd de natuur als heilig beschouwd en geloofde men dat God of de goden in de natuur alomtegenwoordig waren. Dat gold voor bijna alle culturen en religieuze tradities ter wereld. Toen de westerse mens in de zeventiende eeuw God en de natuur van elkaar scheidde, was dat méér dan een breuk met duizenden jaren van verworven wijsheid en ervaring: we zagen er de legitimatie in om onze omgeving te plunderen en onszelf op een destructieve manier boven de natuur te plaatsen.

Karen Armstrong stelt dat het niet genoeg is om ons gedrag te veranderen als we de dreigende milieuramp willen afwenden: we moeten leren anders te denken en te voelen over onze natuurlijke omgeving. Ze is ervan overtuigd dat ons religieus erfgoed ons kan leren hoe we de spirituele band met de natuur kunnen herstellen. In elk hoofdstuk van De heilige natuur behandelt ze een thema dat centraal staat in de wereldgodsdiensten - van dankbaarheid en compassie tot opoffering en geweldloosheid - en laat ze zien hoe we een andere manier van denken en voelen kunnen ontwikkelen om opnieuw contact te maken met de natuur.

De heilige natuur is een boek over deep ecology: het gaat over de wezenlijke verbinding tussen mens en natuur. Het is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in onze relatie met de natuurlijke wereld, zich zorgen maakt over de klimaatcrisis en beseft dat actievoeren niet genoeg is: we moeten op zoek naar nieuwe manieren om de aarde te behouden voor de generaties die na ons komen.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

4 oktober 2022

ISBN

9789021475172

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 46 min

Bestandsgrootte

393 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Universum te koop

Universum te koop

Ashlee Vance

€ 15,99
Beneden in het dal

Beneden in het dal

Paolo Cognetti

€ 15,99
De ontdekking van Holland
4.0
€ 14,99
Het Wytham mysterie

Het Wytham mysterie

Colin Dexter

€ 12,99