Landziek
Landziek

Landziek

Een medische geschiedenis

Een aangrijpende ziektegeschiedenis en felle aanklacht

Auteur

Mariëlle Selser

Spreker

Hymke de Vries

Speelduur

13 uur 30 min

€ 13,99

Beschrijving

1 april 2011. Een nachtelijke fietstocht van Haagse kroeg naar huis. Het is dezelfde route die Mariëlle Selser dagelijks aflegt van en naar haar werk als rijksambtenaar. Alleen lijkt er nu geen einde aan te komen. Het is alsof ze iets onmogelijks van haar lichaam vraagt. Wat is er aan de hand?

Op basis van alle mogelijke bronnen, zowel persoonlijke als medische, wetenschappelijke en parlementaire, reconstrueert ze in Landziek haar verhaal. Hoe kan ze woorden vinden nu de dagelijkse taal niet langer toereikend is en haar hersenen het laten afweten? Hoe werkt haar ziekte door in haar vriendschappen en in haar werk? En hoe om te gaan met de tussentijd (maar is het wel tussentijd?), die parallelle wereld waar andere regels gelden en alles onzeker is?

Water speelt aanvankelijk een centrale rol in haar leven. Professioneel, als schrijver van het Deltaprogramma dat Nederland moet behoeden voor overstromingen door klimaatverandering. En privé, in haar zeilreizen die uitwaaieren tot Ithaka en Martinique. Maar haar ziekte dringt het water steeds verder naar de achtergrond. Uiteindelijk is de reis vanuit haar kamer op zoek naar de oorzaak, de geschiedenis en de behandeling van haar ziekte minstens zo fascinerend en duizelingwekkend. Uit alle macht probeert ze de feiten boven tafel te krijgen. Maar hoe onderscheid je feit van fictie als de wetenschap dwaalt en de overheid in gebreke blijft?

'Landziek' is een verwoede poging tot het doorbreken van stilte, niet alleen voor zichzelf maar voor miljoenen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

27 februari 2024

ISBN

9789021497969

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 30 min

Bestandsgrootte

1113 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Hymke de Vries Bekijk alles

Aanbieding Je bent aan de beurt

Je bent aan de beurt

Loes den Hollander

€ 11,99 € 6,00
€ 12,99

De stille weduwe

Sara Blædel

€ 12,99
De kat en de generaal

De kat en de generaal

Nino Haratischwili

€ 15,99