Luistervoorbeeld

Donderkat

SerieDonderkat
Auteur Thijs Goverde
Spreker Thijs Goverde
Speelduur 4u 12m 15s
€ 12,99

Beschrijving

Gaby en Michael kunnen hun oren niet geloven. Hun achterbuurman, meneer Dogger, blijkt een schurk te zijn. Niet gewoon een akelig mannetje, nee, een regelrechte levensechte schurk, die niet terugdeinst voor ontvoering, moord en doodslag. Dat zegt hun vader, en die kan het weten. Maar de politie gelooft hem niet en papa wordt in de gevangenis gegooid. Intussen maakt de geheimzinnige Donderkat de de stad onveilig. Het ene na het andere gebouw wordt opgeblazen. Wie of wat is die Donderkat? En wat of wie is het oranje beest dat steeds in de buurt van de ontploffingen opduikt? Gaby en Michael ontdekken het allemaal, maar ze moeten wel rennen voor hun leven!

Details

ImprintPloegsma
UitgeverWPG Kindermedia
Publicatiedatum 18 oktober 2021
ISBN 9789021682730
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 12m 15s
Bestandsgrootte 231 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Thijs Goverde (1971) schreef een aantal verhalen over ridders en rovers. In 2003 verscheen zijn eerste boek dat niet in een sprookjesachtige wereld vol tovenaars en heksen speelt. De ongelofelijke Leonardo is een boek over Bas, een eenzame jongen, zonder vrienden. Totdat Leonardo ten tonele verschijnt!

Als kind las Thijs Goverde alles. Echt alles, tot aan het telefoonboek toe (volgens zijn zeggen). Van ieder pak vla moest hij weten wat het bevatte. Maar het liefst las hij natuurlijk boeken. Vooral boeken met wonderlijke avonturen, liefst met ridders en rovers: Tonke Dragt, Paul Biegel, Rosemary Sutcliff. Tovenaars vond hij ook erg leuk en boeken om te lachen. Jaren later, toen hij was afgestudeerd en ontdekte dat hij tijdens zijn studie ‘geen enkel beroep had geleerd’ zaten al die boeken nog steeds in zijn hoofd. Dat bracht hem op het idee te gaan schrijven, eerst verhalen voor de Donald Duck, daarna schreef hij er een aantal bij en nog een verhaal om die andere verhalen heen. ‘en toen had ik opeens een boek: De Purperen Koningsmantel. Een boek vol, jawel: ridder en rovers! En een tovenaar. En ook een beetje om te lachten.’ De eerste verhalen hadden allemaal die sprookjesachtige sfeer. Met De ongelofelijke Leonardo slaat hij een nieuwe weg in. Het is een realistisch verhaal over een eenzame jongen.
Goverde vormde samen met Marcel Harmsen ruim vijf jaar het cabaretduo Vreemd Apparaatje. In juni 2003 stopte hij met de cabaretoptredens.

Toon aanbod