Luistervoorbeeld

De geschiedenis van de vooruitgang

Auteur Rutger Bregman
Spreker Jeroen Tjepkema
Speelduur 12u 57m 21s
€ 12,99

Beschrijving

De geschiedenis van de vooruitgang nadert haar einde. Wij zijn rijker, gezonder en veiliger dan ooit, maar voelen ons steeds vaker tekortgedaan. Waar komt dat onbehagen vandaan? Waarom heeft de vooruitgang zijn beloftes niet ingelost? Op zoek naar antwoorden neemt de talentvolle historicus Rutger Bregman de lezer mee op een reis van de Oerknal tot nu, van het vlaggenschip van Columbus naar het laboratorium van Thomas Edison, van de oudste grotschilderingen naar de beursvloeren op Wall Street.

Het is een geschiedenis die iedereen aangaat en die veel zegt over de echte uitdagingen van de eenentwintigste eeuw. Bregman verweeft natuurkunde en archeologie, biologie en psychologie, filosofie en geschiedenis in één wervelend betoog. Hij vertelt het verhaal van het uitzonderlijke zoogdier de mens, die zich in zijn uithoek van het heelal vastklampt aan verhalen, maar nu aan het eind van zijn Latijn lijkt. De geschiedenis van de vooruitgang is een zoektocht naar een nieuw vooruitgangsgeloof in een tijdperk dat er maar niet in kan voorzien.

Details

UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 9 oktober 2017
ISBN 9789023454397
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 57m 21s
Bestandsgrootte 712 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Interessant verhaal, met smaak en kennis van zaken verteld. Moeiteloos stapt Bregman door de geschiedenis en beschrijft op aangename toon hoe men door de eeuwen heen over de vooruitgang heeft gedacht' - Trouw

'Een bevattelijke en bijwijlen grappig geschreven analyse van een verwende generatie op zoek naar zichzelf.' - Knack

'Niet bang voor de grote greep en dat siert hem. (...) We zullen nog veel van hem horen.’' - Historisch Nieuwsblad

'Laveert met opmerkelijke eruditie door de geschiedenis van de vooruitgangsdenken (...) Bregman beschrijft het allemaal met vlotte pen, goed doordacht en ondersteund met feiten. Een indrukwekkend boek.' - Humo


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) studeerde geschiedenis aan de universiteit van Utrecht en Los Angeles. Hij schrijft over filosofie, geschiedenis en economie voor onder andere nrc.next, de Volkskrant, De Groene Amsterdammer, The Washington Post en The Guardian. Hij werd tweemaal genomineerd voor de prestigieuze European Press Prize voor zijn journalistieke werk bij De Correspondent. Zijn boek Gratis geld voor iedereen werd in zestien landen vertaald.

Toon aanbod