Luistervoorbeeld

Hotel Bonbien

Auteur Enne Koens
Voorlezer Anne van Veen
Speelduur 4u 10m 58s
€ 9,99

Beschrijving

`Dit is het verhaal over het jaar dat ik tien was. Het was het allervreemdste jaar dat ik ooit heb meegemaakt.’

Siri is tien jaar en woont in Hotel Bonbien aan de N19 in Frankrijk. Bonbien is een hotel voor mensen op doorreis. Ze willen altijd verder, zegt Siri’s vader. Meestal drinken ze alleen een kopje koffie of gaan ze naar de wc. Soms blijven ze een nachtje slapen. Siri vindt het de mooiste plek op aarde en wil er nooit meer weg. Maar haar ouders hebben steeds vaker ruzie. Ze is bang dat ze gaan scheiden en het hotel moeten verkopen. Alleen een wonder kan hen nog redden. Dat wonder komt er, alleen heel anders dan Siri had gedacht…

Grappig en ontroerend verhaal over Siri en haar prettig gestoorde familie.

Details

ImprintUitgeverij Luitingh-Sijthoff
UitgeverLS Amsterdam
Publicatiedatum 12 januari 2016
ISBN 9789024574919
Taal Nederlands
Speelduur 4u 10m 58s
Bestandsgrootte 230 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Hotel Bonbien is een fijn subtiel verhaal met heerlijke dialogen, als je voorbij de helft bent, wil je het het liefst in een ruk uitlezen. Het slot heeft een prettige moraal.’ (Jetske van den Elsen, presentatrice NRCV)

‘Vanaf de eerste bladzijde tovert Hotel Bonbien een glimlach op mijn gezicht. Prachtig van taal, grappig en o zo herkenbaar. Een aanrader.’ (Barry Atsma, acteur)

‘Een toegankelijk, warmbloedig boek, dat doet denken aan het recente werk van Anna Woltz, met humor, een origineel avontuur en diepgang.’ (Trouw)

‘Hilarische ruzies in een sprankelend boek.’ (Trouw)

‘Een grappig en ontroerend jeugdboek.’ (Dag Allemaal)

‘Hotel Bonbien van Enne Koens is een van de beste jeugdboeken van dit jaar.’ (Jaap Friso, jaapleest.nl)

‘Sommige boeken sla je dicht met een glimlach die op je gezicht blijft plakken. Hotel Bonbien van Enne Koens is zon boek. Het is vrolijk en geestig maar het beklijft ook omdat er psychologische diepgang en veel ontwikkeling in zit. En bovenal: het is verrassend sprankelend geschreven. Daardoor straalt het lichtvoetigheid uit terwijl er wel degelijk een wereld achter schuil gaat. (…) Koens laveert behendig tussen onderkoelde humor en uitbundige gekkigheid. (…) We gaan nog veel horen van Enne Koens.’ (8.5/10 Jaap Friso, jaapleest.nl)

‘(...) Enne Koens vestigt zich definitief als interessante nieuwe stem.’ (Thomas de Veen -NRC Next)

‘Hotel Bonbien is een sfeervol en lekker Frans verhaal over een gezellige familie, waarover je nog wel vijf boeken zou willen lezen.’ (****1/2 Kidsweek)

‘Enne Koens bezigt een hoog verteltempo, vol humoristische scènes en milde ironie, zodat Siris relaas nergens te zwaar of sentimenteel wordt. Dit jeugdboek doet wat denken aan Geel gras (2009) van Simon van der Geest, dat eveneens een frisse wind liet waaien in het magere aanbod voor acht- tot tienjarigen. Meer van dat, graag.’ (CuttingEdge.be)

‘Met Hotel Bonbien laat Enne Koens opnieuw zien dat ze een getalenteerd schrijfster is. In haar heldere lichte stijl vertelt ze een aansprekend verhaal waar ook diepgang in zit. Een schrijfster om in de gaten te houden.’ (kinderboekenpraatjes.nl)

‘Dit boek is prachtig van taal, heeft een hoog verteltempo, is grappig en o zo herkenbaar. Het is een fijn subtiel verhaal met heerlijke dialogen en een prettige moraal, ook voor ouders!’ (***** Hebban.nl)

‘Een vrolijk boek voor kinderen vanaf 8 jaar.’ (Leven in Frankrijk)

‘Must have.’ (JM Ouders)

‘Instant vakantiegevoel. Wat zouden we na het lezen van dit boek toch graag een nachtje willen slapen in Hotel Bonbien!’ (De Utrechtse Kinderboekhandel)

‘Het is mooi hoe Enne Koens grote problemen in een vrolijke jas steekt.’ (Het Parool)

‘Lang leve de auteur, die met rake worden een bijna magische wereld schetst.’ (NBD Biblion)

‘Spannend en lief boek!’ (Tina)

Over de auteur
Photo Enne Koens
Enne Koens

Enne Koens (1974) schrijft vooral voor kinderen. Sinds oktober 2015 ligt er weer een nieuw kinderboek in de winkel: Hotel Bonbien. Over Siri en haar prettig gestoorde familie. Daarvoor schreef ze Sammie en opa, waar ze de Vlag en Wimpel voor kreeg en de derde prijs van de Vlaamse Kinderjury. Sammie en opa vertelt het verhaal van de intense vriendschap die Sammie met zijn opa heeft. Met de ontroerende coming of age Vogel won Enne in 2007 de Jonge Jury Debuutprijs.

Verder schrijft Enne vooral toneel- en liedteksten voor volwassenen en kinderen. Ze schreef o.a. voor theatergroep Maas, de Toneelmakerij, het Gasthuis en theatergroep Artemis. Ook vulde ze twee zomers de Studio 7 tent op De Parade met haar eigen muziektheatergroep Het Paleis voor Volksvlijt. In 2004 won ze de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs voor het toneelstuk Skills.

Toon aanbod