Luistervoorbeeld

Over leven en schrijven

Auteur Stephen King
Voorlezer Jeroen Tjepkema
Speelduur 8u 19m 22s
€ 12,99 € 4,99

Beschrijving

‘Hoe doet King dat toch?’ vroeg Joost Zwagerman zich al af in de Volkskrant; hoe slaagt King er toch telkens weer in zijn lezers aan zich te binden en ze te verrassen? Hierover gaat Over leven en schrijven.

Stephen King verhaalt over zijn jeugd, zijn puberjaren en zijn studietijd. Over de jaren na zijn doorbraak als schrijver – met Carrie – waarin succes en stress hem achtervolgen en de drank een uitvlucht biedt. Over het ongeluk dat hem in 1999 bijna het leven kost en hoe hij er weer bovenop komt door zijn onweerstaanbare drang tot schrijven. Over wat hem inspireert en hoe hij te werk gaat. En natuurlijk laat King zijn licht schijnen over het belangrijkste wapen van elke schrijver: de pen die de auteur altijd in de aanslag moet hebben.

Over leven en schrijven is een bron van inspiratie, voor zowel lezers als (aspirant-)schrijvers.

Details

UitgeverLS Amsterdam
Publicatiedatum 19 september 2018
ISBN 9789024583362
Taal Nederlands
Speelduur 8u 19m 22s
Bestandsgrootte 457 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een meesterverteller' (VPRO Gids)

'Wie wil schrijven, doet er erg goed aan dit boek te lezen.' (Het Parool)

'Stephen King is een regelrecht fenomeen' (De Morgen)

Over de auteur
Photo Stephen King
Stephen King

Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder ruim vijftig horror- en fantasyboeken. Alle titels werden wereldwijde bestsellers. In 2015 ontving King de prestigieuze National Medal of Arts (NEA) uit handen van president Barack Obama. De NEA’s worden elk jaar uitgereikt door het Witte Huis en de National Endowment for the Arts. Het is de hoogste onderscheiding die een kunstenaar kan krijgen voor zijn bijdrage aan de schone kunsten in de Verenigde Staten.

Toon aanbod