Luistervoorbeeld

Quarantaine

Auteur Erik Betten
Spreker Henkjan Smits
Speelduur 12u 18m 18s
€ 12,99

Beschrijving

Een dodelijke bacterie in Noord-Nederland dwingt politiek Den Haag tot heftige maatregelen. Een politicus gaat op zoek naar zijn vrouw, een wetenschapper naar een medicijn en een journalist naar de waarheid.

Groningen, oktober. Een oeroude bacterie vindt via een gaswinningspunt haar weg naar de oppervlakte. In luttele dagen zwermen de besmette slachtoffers wezenloos uit over Noord-Nederland. Bang voor verdere verspreiding besluit de overheid de provincies af te sluiten.

Het Gronings-Friese Kamerlid Homme Olivier, die zich jarenlang heeft ingezet voor de lokale bevolking en haar problemen met de gaswinning, wordt naar voren geschoven als woordvoerder. Maar al snel blijkt dat hij eigenlijk als zondebok gebruikt wordt, en dus besluit hij zijn prioriteiten te verleggen. Zijn vrouw is in het afgesloten gebied gebleven om te helpen en Homme gaat nu naar haar op zoek. Terwijl het hele land hem doodwaant, zoekt journaliste Karin Werkman naarstig naar de waarheid. Ze moet en zal erachter komen wat er werkelijk gebeurt in de Q-zone.

Tegelijkertijd ontwikkelt een eenzame wetenschapster te midden van de chaos een medicijn. Met als enig gezelschap haar besmette proefpersonen is het maar de vraag hoelang ze het hier volhoudt, en of het medicijn ooit gebruikt zal kunnen worden…

Een spannend, niet weg te leggen debuut.

Details

UitgeverLS Amsterdam
Publicatiedatum 11 september 2018
ISBN 9789024584000
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 18m 18s
Bestandsgrootte 676 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Een actiethriller van niveau. ****' - Algemeen Dagblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Erik Betten

Erik Betten (1976) is geboren in Leeuwraden. Hij is historicus en journalist en heeft een reeks boeken geschreven over geschiedenis, het landschap, kunst en cultuur. Hij schrijft zowel in het Nederlands als in het Fries. Quarantaine is zijn romandebuut.

Toon aanbod