Eindelijk volstrekt alleen
Eindelijk volstrekt alleen

Eindelijk volstrekt alleen

Met 'Eindelijk volstrekt alleen' bouwt Wiener verder aan een oeuvre dat binnen de Nederlandse literatuur een unieke plaats inneemt, vanwege de hechte thematiek, de geheel eigen compositie en de stijl.

Auteur

L.H. Wiener

Spreker

L.H. Wiener

Speelduur

9 uur 14 min

€ 12,99

Beschrijving

Na veertig jaar keert Wieners alter ego, Victor van Gigch, de schrijver de rug toe. Hij heeft er geen zin meer in: 'Ik mag dagelijks om zeven uur opstaan, met een knallende koppijn van de drank die hij de vorige avond gedronken heeft en met een graflucht uit mijn muil van de sigaren die hij heeft opgepaft.'

Maar Wiener slaat terug. 'Jouw pogingen om je van mij los te maken zijn precies even sterk als de mijne om me van jou te ontdoen. Juist omdat je nooit echt bestaan hebt.'

Eindelijk volstrekt alleen is opnieuw een boek waarin verschillende genres één geheel vormen, net zoals Nestor en De verering van Quirina T. geen traditionele romans waren. Met Eindelijk volstrekt alleen bouwt Wiener verder aan een oeuvre dat binnen de Nederlandse literatuur een unieke plaats inneemt, vanwege de hechte thematiek, de geheel eigen compositie en de stijl, die door de Libris-jury werd gekenschetst als 'magistraal'.

Details

Imprint

Uitgeverij AtlasContact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

17 november 2011

ISBN

9789025439132

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 14 min

Bestandsgrootte

303 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

L.H. Wiener (1945) is een van Neerlands beste verhalenvertellers. Hij woont en werkt in Haarlem. Na tien verhalenbundels brak hij door met Nestor (2002), bekroond met de F. Bordewijkprijs. In 2003 verscheen Verzamelde verhalen deel 1, en deel 2 werd gepubliceerd in 2004. De verering van Quirina T. (2006) haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. In 2008 verschenen Eindelijk volstrekt alleen en Herinneringen aan mijn uitgevers. Wiener was werkzaam als leraar Engels aan het Stedelijk Gymnasium in Haarlem.