Over het water
Over het water

Over het water

Een klassiek verhaal over roeien en geluk. Anton is een stil, bescheiden jongetje en enig kind, eveneens stille en bijna bangelijke mensen. Uitzonderlijk genoeg mag hij van hen op roeiles.

Auteur

H.M. van den Brink

Spreker

H.M. van den Brink

Speelduur

3 uur 45 min

€ 12,99

Beschrijving

‘Over het water’ van H.M. van den Brink begint in Amsterdam in 1939. Een rumoerige stad die stil is geworden door een lange, warme zomer. Dwars door de stad stroomt een trage rivier en op die rivier dromen twee jongens dat er geen eind komt aan de beste zomer van hun leven, zolang ze samen blijven roeien. Een van de twee herinnert zich die droom nog, vijf jaar later, als de stad duister is en angstig wacht op het einde van de oorlog. ‘Over het water’ verscheen in 1998, en heeft ook internationaal de status van klassieke, volmaakte roman gekregen: vertaald in 14 talen, inmiddels toe aan de 20e druk, genomineerd voor onder andere de Prix Femina étranger, de Prix Médicis étranger, de Independent Foreign Fiction Prize, de Libris Literatuurprijs, de Generale Bankliteratuurprijs, en bekroond met de Euregioprijs.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

19 oktober 2018

ISBN

9789025454326

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 45 min

Bestandsgrootte

212 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

H.M. van den Brink (1956) publiceerde romans en essays. Zijn korte roman 'Over het water' is klassiek geworden: in 14 talen vertaald en genomineerd voor onder andere de Prix Femina, de Prix Médicis, de Independent Foreign Fiction Prize, de Libris Literatuurprijs, de Generale Bankliteratuurprijs, en bekroond met de Euregioprijs. In 2016 verscheen zijn roman 'Dijk'. Op 27 februari 2017 verscheen 'Koning Wilders, een wintersprookje', reisverhaal, analyse, nachtmerrie en droomvlucht over Wilders, Trump en populisme en een pleidooi voor dubbelzinnigheid in de politiek. De verhalenbundel 'Ontbijtbuffet' verscheen in juni 2018. Zijn nieuwste roman 'Aurora schrijft' is verschenen in januari 2020.

www.hmvandenbrink.nl

(Foto: Laura van den Brink)

Meer auteur H.M. van den Brink Bekijk alles

Nachttrein naar Berlijn

Nachttrein naar Berlijn

H.M. van den Brink

€ 6,99
Dijk

Dijk

H.M. van den Brink

€ 12,99