Luistervoorbeeld

De naam van de vader

Auteur Nelleke Noordervliet
Voorlezer Nelleke Noordervliet
Speelduur 15u 4m 37s
€ 12,99

Beschrijving

Als de Berlijnse Muur valt gaat Augusta de Wit op zoek naar haar vader, een onbekende Duitse soldaat. Hij verdween na de oorlog naar zijn geboortestad Weimar. Deze zoektocht brengt haar terug in het verleden: haar jeugd als weggemoffeld kind, haar huwelijk met een halfjoodse medestudent, de jaren zestig met de Praagse Lente en de Parijse Zomer van 1968, de dood van haar kind. De zoektocht wordt een loutering.

Voor De naam van de vader kreeg Nelleke Noordervliet in 1994 de Multatuliprijs.

Details

UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 19 oktober 2018
ISBN 9789025454487
Taal Nederlands
Speelduur 15u 4m 37s
Bestandsgrootte 469 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'... intelligent, sensitief en zeer overtuigend wordt een geschakeerd beeld gegeven van de uiteenlopende en vaak verwarrende manieren waarop mensen in verschillende omstandigheden hun levens proberen te rechtvaardigen of betekenis te verlenen en daar maar ten dele in slagen.' - De Groene Amsterdammer

Over de auteur
Photo Nelleke Noordervliet
Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet (1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht en was een tijdlang actief in de gemeentepolitiek (PvdA) in Monster. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen uiteindelijk in 1987 als Tine of De dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Met haar volgende romans viel ze regelmatig in prijzen en nominaties. Bij uitgeverij Augustus verschenen van haar de roman Pelican Bay (2002), de verhalenbundel Mevrouw Gigengack. Uit het leven van een dame (2004) en de essaybundel Een plaats voor de geestdrift (2004). In februari 2005 publiceerde zij Altijd roomboter, een mengeling van memoire, geschiedschrijving, fictie en essay, dat elf drukken beleefde en waarvan er meer dan 30.000 exemplaren werden verkocht. In april 2006 verscheen Veeg teken en op 16 januari 2008 is haar nieuwe roman Snijpunt verschenen.

Toon aanbod