Luistervoorbeeld

Het achtste leven (voor Brilka)

Auteur Nino Haratischwili
Voorlezer Hymke de Vries
Speelduur 40u 21m 59s
€ 14,99

Beschrijving

Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili is een monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar.

Nitsa is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Ze woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, en ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw.

Details

UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 16 oktober 2018
ISBN 9789025454548
Taal Nederlands
Speelduur 40u 21m 59s
Bestandsgrootte 2217 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Nino Haratischwili
Nino Haratischwili

Nino Haratischwili (1983), geboren in Tbilisi, is romancier, toneelschrijver en regisseur. Ze is thuis in twee talen, schrijft sinds haar twaalfde zowel in het Duits als in het Georgisch. Haar debuutroman Juja werd genomineerd voor de Deutscher Buchpreis en Het achtste leven (voor Brilka) won de Independent Publishers’ Hotlist Prize.

Toon aanbod