Adam
Adam

Adam

'Adam' gaat over iemand die vindt dat de wet niet voor hém geldt en daarmee weg denkt te komen.

Auteur

Wanda Reisel

Spreker

Frans van Deursen

Speelduur

9 uur 32 min

€ 12,99

Beschrijving

Adam gaat over iemand die vindt dat de wet niet voor hém geldt en daarmee weg denkt te komen.

Adam Landau wil uit de fatale cirkel van zijn bestaan breken. Als er onder zijn ogen een aanslag wordt gepleegd, komt hij tot een drastisch besluit om zijn geluk af te dwingen. Hij bedenkt een meesterplan, sluist in het geheim miljoenen naar banken in het buitenland, en begint aan een tocht door de steeds grenzelozer wereld, van Amsterdam, via Zürich en Shanghai, om zich terug te trekken in een doodstil fjord in Noorwegen.

Tegen deze achtergronden worstelt hij met de consequenties van zijn daad en zijn zo gewenste vrijheid. Wat zijn goed en kwaad in een wereld die zijn morele grenzen almaar oprekt?

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

20 februari 2019

ISBN

9789025454753

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 32 min

Bestandsgrootte

524 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Wanda Reisel (1955) groeide op in een anarcho-liberaal doktersgezin. Na het gymnasium studeerde ze geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en volgde ze de Regie Opleiding van de Theaterschool in Amsterdam. In 1986 debuteerde ze met Jacobi’s tocht. Twee jaar later volgde Het blauwe uur.

Naast toneel en romans schreef Reisel ook incidenteel voor film en televisie. Haar roman Baby Storm werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 1997 en haar vierde roman, Een man een man (2000) bereikte de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2001.

In 2004 verscheen Witte Liefde dat op de shortlist van de AKO Literatuurprijs stond en bekroond werd met de Anna Bijns Prijs 2007.

Haar toneelwerk werd gebundeld in 2006 onder de titel Tien stuks en in 2008 verscheen Die zomer. Het boek stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs.

Meer auteur Wanda Reisel Bekijk alles

Plattegrond van een jeugd
€ 12,99

Meer spreker Frans van Deursen Bekijk alles

SAS: helden en schurken

SAS: helden en schurken

Ben Macintyre

€ 14,99
Onder een hemel van sproeten
€ 9,99
Wanneer de mieren schreeuwen
€ 9,99
De lezer is niet dood

De lezer is niet dood

Alex Boogers

€ 9,99