Luistervoorbeeld

De vriend

Auteur Sigrid Nunez
Spreker Adeline van Lier
VertalerMaaike Bijnsdorp, Lucie Schaap
Speelduur 6u 1m 31s
€ 14,99

Beschrijving

In De vriend van Sigrid Nunez verliest een vrouw onverwacht haar beste vriend en literaire mentor, en wordt bovendien opgezadeld met diens hond, die ze eigenlijk niet kan en wettelijk niet mag huisvesten in haar krap bemeten appartement in New York. Haar rouwproces om de vriend wordt intenser door het stille lijden van de hond, een enorme Deense dog die niets begrijpt van de plotselinge verdwijning van zijn baas. De omgeving van de vrouw maakt zich zorgen dat ze slachtoffer is geworden van een soort magisch denken, want ze weigert gescheiden te worden van de hond. Geïsoleerd van de rest van de wereld en geobsedeerd door de zorg voor de hond, lijkt ze haar verstand te verliezen.

De vriend is een weemoedige meditatie over verlies, eenzaamheid en vriendschap. Haar overpeinzingen en observaties over schrijvers en het wezen van schrijver-zijn en literatuur maken het bovendien tot een buitengewoon rijk, stimulerend boek. Nunez kreeg voor dit boek de National Book Award 2018.

Details

ImprintAtlas Contact
UitgeverAtlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 17 december 2019
ISBN 9789025459444
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 1m 31s
Bestandsgrootte 331 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Sigrid Nunez (1951) heeft zeven romans geschreven en een memoir over Susan Sontag, Sempre Susan. Ze heeft bijdragen geleverd aan onder meer The New York Times en The Wall Street Journal. Daarnaast geeft ze les aan onder andere Columbia, Princeton en Boston University.

Toon aanbod