De vriend
De vriend

De vriend

Een vrouw verliest onverwacht haar beste vriend en literaire mentor. Geïsoleerd van de rest van de wereld en opgezadeld met de zorg voor zijn hond, een enorme Deense dog die niets begrijpt van de plotselinge verdwijning van zijn baas, beleeft ze een intens rouwproces.

Auteur

Sigrid Nunez

Spreker

Adeline van Lier

Vertalers

Maaike Bijnsdorp, Lucie Schaap

Speelduur

6 uur 1 min

€ 14,99

Beschrijving

Een vrouw verliest onverwacht haar beste vriend en literaire mentor, en wordt bovendien opgezadeld met diens hond, die ze eigenlijk niet kan, en wettelijk niet mag huisvesten in haar krap bemeten appartement in New York. Haar rouwproces wordt intenser door het stille lijden van de hond, een enorme Deense dog die niets begrijpt van de plotselinge verdwijning van zijn baas. De omgeving van de vrouw maakt zich zorgen dat ze slachtoffer is geworden van een soort magisch denken, want ze weigert gescheiden te worden van de hond. Geïsoleerd van de rest van de wereld en geobsedeerd door de zorg voor de hond, lijkt ze haar verstand te verliezen.

‘De vriend’ is een weemoedig verhaal over verlies, eenzaamheid en vriendschap. Nunez' overpeinzingen en observaties over schrijvers, het wezen van schrijver-zijn en literatuur maken het bovendien tot een buitengewoon rijk en stimulerend boek. Sigrid Nunez kreeg voor dit boek de National Book Award 2018.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

17 december 2019

ISBN

9789025459444

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 1 min

Bestandsgrootte

331 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Sigrid Nunez (1951) schreef negen romans en een memoir over Susan Sontag, Sempre Susan. Ze heeft bijdragen geleverd aan onder meer The New York Times en The Wall Street Journal. Daarnaast geeft ze les aan onder andere Columbia, Princeton en Boston University. Haar roman De vriend werd in 2018 bekroond met de National Book Award. Haar roman Wat scheelt eraan verscheen in 2020, net zoals haar memoir over Susan Sontag Sempre Susan. In oktober 2023 verschijnt haar nieuwe roman De kwetsbaren.

Meer auteur Sigrid Nunez Bekijk alles

Wat scheelt eraan

Wat scheelt eraan

Sigrid Nunez

€ 12,99

Meer spreker Adeline van Lier Bekijk alles

Agaath gaat viraal
5.0

Agaath gaat viraal

Margôt Ros, Jeroen Kleijne

€ 12,99
Vergeet je naam

Vergeet je naam

Marcel Prins, Peter Henk Steenhuis

€ 12,50
Geen tijd verliezen

Geen tijd verliezen

Jolande Withuis

€ 17,99
Het laatste voorjaar

Het laatste voorjaar

Minke Douwesz

€ 15,00