De vriend
De vriend

De vriend

Een vrouw uit New York verliest onverwacht haar beste vriend en literaire mentor. Geïsoleerd van de rest van de wereld dreigt ze haar verstand te verliezen.

Auteur

Sigrid Nunez

Spreker

Adeline van Lier

Vertalers

Maaike Bijnsdorp, Lucie Schaap

Speelduur

6 uur 1 min

€ 14,99

Beschrijving

In ‘De vriend’ van Sigrid Nunez verliest een vrouw onverwacht haar beste vriend en literaire mentor, en wordt bovendien opgezadeld met diens hond, die ze eigenlijk niet kan en wettelijk niet mag huisvesten in haar krap bemeten appartement in New York. Haar rouwproces om de vriend wordt intenser door het stille lijden van de hond, een enorme Deense dog die niets begrijpt van de plotselinge verdwijning van zijn baas. De omgeving van de vrouw maakt zich zorgen dat ze slachtoffer is geworden van een soort magisch denken, want ze weigert gescheiden te worden van de hond. Geïsoleerd van de rest van de wereld en geobsedeerd door de zorg voor de hond, lijkt ze haar verstand te verliezen. ‘De vriend’ is een weemoedige meditatie over verlies, eenzaamheid en vriendschap. Haar overpeinzingen en observaties over schrijvers en het wezen van schrijver-zijn en literatuur maken het bovendien tot een buitengewoon rijk, stimulerend boek. Nunez kreeg voor dit boek de National Book Award 2018.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

17 december 2019

ISBN

9789025459444

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 1 min

Bestandsgrootte

331 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Sigrid Nunez (1951) heeft zeven romans geschreven en een memoir over Susan Sontag, 'Sempre Susan'. Ze heeft bijdragen geleverd aan onder meer 'The New York Times' en 'The Wall Street Journal'. Daarnaast geeft ze les aan onder andere Columbia, Princeton en Boston University.

Meer auteur Sigrid Nunez Bekijk alles

Wat scheelt eraan

Wat scheelt eraan

Sigrid Nunez

€ 12,99

Meer spreker Adeline van Lier Bekijk alles

Vergeet je naam

Vergeet je naam

Marcel Prins, Peter Henk Steenhuis

€ 12,50
Geen tijd verliezen

Geen tijd verliezen

Jolande Withuis

€ 17,99
Het laatste voorjaar

Het laatste voorjaar

Minke Douwesz

€ 15,00
Aanbieding Het laatste woord

Het laatste woord

Boris Dittrich

€ 13,99 € 6,99