Luistervoorbeeld

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Auteur Mark Haddon
Spreker Jeroen Willems
VertalerHarry Pallemans
Speelduur 5u 36m 34s
€ 12,99

Beschrijving

Het hartveroverende, inmiddels klassieke verhaal van Christopher en het mysterie van de dode hond op het grasveld van zijn buurvrouw is er een om te lezen en te herlezen. Dit is namelijk geen gewone detectiveroman.

De detective is een vijftienjarige jongen met een vorm van autisme. Hij weet veel van wiskunde en weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Hij is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat, maar wanneer de hond van de buurvrouw vermoord blijkt te zijn, begint hij aan een reis die zijn hele wereld op z'n kop zet.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze Whitbread Book of the Year Award.

Details

ImprintAtlasContact
UitgeverAtlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 26 maart 2015
ISBN 9789025459758
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 36m 34s
Bestandsgrootte 308 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mark Haddon

Mark Haddon (1962) is schrijver, illustrator en beeldend kunstenaar. Hij woont in Oxford en heeft zo'n vijftien kinderboeken geschreven. Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht is een wereldwijd veelvuldig bekroonde bestseller: een onvergetelijk boek voor jongeren én volwassenen.

Toon aanbod