De ereronde van de eland
De ereronde van de eland

De ereronde van de eland

'De ereronde van de eland' is een meeslepend verhaal over de wielersport, een wereld van omhooggevallen ploegleiders, soigneurs, slapies, ethische normen, afgunst, winst en verlies.

Auteur

Thijs Zonneveld

Spreker

Thijs Zonneveld

Speelduur

2 uur 26 min

€ 9,99

Beschrijving

Begin met luisteren je zit midden in een etappe van de Tour de France. Of beter gezegd: in het hoofd van de wielrenner die tegen wil en dank op kop ligt, met nog honderdveertig kilometer te rijden. Alleen met de weg, de wind en de pijn in zijn benen. Alleen met zijn gedachten. Een kans om te winnen heeft hij eigenlijk niet. Aan het begin van zijn loopbaan was hij nog een veelbelovende renner, maar in de loop der jaren heeft hij het geloof in eigen kunnen verloren, en werd hij links en rechts ingehaald door jongere coureurs. Door Cornelisse bijvoorbeeld, die ook al achter zijn vriendin Patricia aan zit. Maar dan keert het tij. De eenzame vluchter komt in het ritme, ziet zijn voorsprong groeien, en daarmee ook zijn hoop op succes in de sport, en ook in de liefde.

'De ereronde van de eland' is een meeslepend verhaal over de Tour de France en de wielersport, een wereld van omhooggevallen ploegleiders, soigneurs, slapies, ethische normen, afgunst, winst en verlies.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

11 juni 2020

ISBN

9789025464165

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 26 min

Bestandsgrootte

201 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Thijs Zonneveld (1980) is een van de populairste wielerjournalisten van Nederland. De suikerspin is zijn achtste boek over de sport waar hij nooit over uitgeschreven raakt. Zijn liefde voor de fiets is zo sterk aangewakkerd dat hij in 2016 weer terugkeerde in het (semiprof)-peloton en nu koerst bij ParkhotelValkenburg. Zonneveld woont en werkt in Amsterdam.

Meer auteur Thijs Zonneveld Bekijk alles

Altijd koers

Altijd koers

Thijs Zonneveld

€ 12,99
Thomas Dekker

Thomas Dekker

Thijs Zonneveld

€ 12,99

Meer spreker Thijs Zonneveld Bekijk alles

Altijd koers

Altijd koers

Thijs Zonneveld

€ 12,99