Eerste persoon enkelvoud
Eerste persoon enkelvoud

Eerste persoon enkelvoud

In elk verhaal van ‘Eerste persoon enkelvoud’ deelt de ik-figuur een uniek fragment van zijn werkelijkheid met ons. Het is Murakami op zijn zuiverst: bevreemdend, troostrijk, geestig, ontroerend.

Auteur

Haruki Murakami

Spreker

Huub Dikstaal

Vertaler

Elbrich Fennema

Speelduur

5 uur 33 min

€ 14,99

Beschrijving

In de verhalenbundel ‘Eerste persoon enkelvoud’ van Haruki Murakami verandert een toevallige ontmoeting op een parkbankje in een raadselachtig wiskundig onderhoud dat de verteller decennia later nog bezighoudt. Een naamloze, oudere man denkt terug aan twee bepalende liefdes uit zijn jeugd. Een reiziger in een aftandse herberg wordt deelgenoot van de romantische ontboezemingen van een melancholieke aap. In de acht verhalen in ‘Eerste persoon enkelvoud’ is steeds een klassieke Murakamiëske ik-figuur aan het woord die een uniek fragment van zijn werkelijkheid met ons deelt. Het is Haruki Murakami op zijn zuiverst: bevreemdend, troostrijk, weemoedig, geestig, ontroerend. Barack Obama schreef over de korte verhalen in ‘Mannen zonder vrouw’: ‘Je zult erdoor ontroerd raken, en in verwarring, en soms met meer vragen achterblijven dan antwoorden.’ Deze zinnen kun je gerust betrekken op het hele universum van Haruki Murakami, dat zich in al zijn schitterende bevreemding ontvouwt in de bundel ‘Eerste persoon enkelvoud’.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

31 maart 2021

ISBN

9789025471149

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 33 min

Bestandsgrootte

305 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Haruki Murakami (1949) schreef onder andere de romans 'Norwegian Wood', 'Kafka op het strand', '1q84' en 'De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren'. Murakami’s werk wordt in meer dan veertig landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen, waaronder de Welt-Literaturpreis en de Hans Christian Andersen Literatuurprijs. Hij wordt regelmatig getipt als kandidaat voor de Nobelprijs. Zijn grote roman 'De moord op Commendatore' (2017) was een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre. In 2020 verschenen de twee geïllustreerde edities 'Een kat achterlaten' en 'With The Beatles'. 'Eerste persoon enkelvoud' verscheen in 2021.

Meer auteur Haruki Murakami Bekijk alles

1Q84 boek drie

1Q84 boek drie

Haruki Murakami

€ 14,99
1Q84 boek twee

1Q84 boek twee

Haruki Murakami

€ 14,99
1Q84 boek een

1Q84 boek een

Haruki Murakami

€ 14,99
Norwegian Wood

Norwegian Wood

Haruki Murakami

€ 14,99

Meer spreker Huub Dikstaal Bekijk alles

Ogen van de Draak

Ogen van de Draak

Stephen King

€ 14,99

Hoop voor hart en hersenen

Erik Scherder, Leonard Hofstra

€ 13,99
Niek de Groot flikt het 'm weer
€ 13,99