De grijzen
De grijzen

De grijzen

In een grensstad worden lichamen opgegraven, een journaliste gaat op onderzoek en stuit op een geschiedenis van vluchtelingen. Een schrijver die er meer van lijkt te weten kijkt op de achtergrond mee.

Auteur

Vincent Merjenberg

Spreker

Jan Donkers

Speelduur

6 uur 14 min

€ 14,99

Beschrijving

In een grensstad praat niemand over ‘de vondsten’: de lichamen van mannen, vrouwen en kinderen die rechtop in de aarde worden aangetroffen. Ze worden opgegraven in de buitenwijken, waar de hopelozen zich opmaken voor de gevaarlijke oversteek naar de andere kant van de grens. Lena, een jonge journalist, wordt vanuit de hoofdstad uitgezonden om onderzoek te doen. Ondertussen blikt een oude man vanuit zijn appartement in de hoogte terug op zijn beginjaren in de stad. Zijn herinneringen dwingen hem onder ogen te zien dat hij meer van de vondsten af weet dan hij wil. ‘De grijzen’ van Vincent Merjenberg is een roman over het kwaad en de dingen waartoe de mens onder bepaalde omstandigheden in staat is. Over de verhalen die we verzinnen om betekenis te geven aan wat we niet kunnen verklaren.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

20 mei 2021

ISBN

9789025471187

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 14 min

Bestandsgrootte

342 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Vincent Merjenberg (1983) studeerde Nederlands, werkte bij een uitgeverij en geeft taalles aan nieuwkomers. Hij publiceerde verhalen in onder meer 'De Gids' en 'Revisor'. Zijn romandebuut 'De grijzen' is in april 2021 verschenen.

Foto: Fjodor Buis

Meer spreker Jan Donkers Bekijk alles

Zo veel leven voor de deur
€ 14,99
De Zanzibardriehoek

De Zanzibardriehoek

Martin Bossenbroek

€ 19,99
De paarden van Hitler

De paarden van Hitler

Arthur Brand

€ 14,99
Racisme meten, discriminatie bestrijden
€ 9,99