Miniapolis
Miniapolis

Miniapolis

Jonathan en zijn overleden moeder zoeken haar geboortehuis; twee collega’s fietsen de stad uit. Geplaagd door hun verleden, wederzijds ongemak en vlagen optimisme komen zij elkaar, en zichzelf tegen.

Auteur

Rob van Essen

Spreker

Rob van Essen

Speelduur

5 uur 26 min

€ 14,99

Beschrijving

‘Miniapolis’ is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, melancholisch maar nooit zonder humor. Zeggen ze niet altijd dat de reis belangrijker is dan de bestemming? Misschien is dat zo. Maar soms heeft de bestemming het laatste woord. De moeder van Jonathan is vier jaar geleden overleden. Toch ziet hij haar op een ochtend in de tram. Hij neemt haar mee de stad uit, op zoek naar het landhuis waar ze is opgegroeid en waarover ze vreemde verhalen vertelt. Ondertussen werken Scherpenzeel en Wildervanck, twee collega’s op een bijkantoor van een gemeentelijke dienst, aan hun eigen ontsnapping. Ook zij verlaten de stad, per fiets, zonder te weten waarnaar ze op weg zijn. Geplaagd door demonen uit het verleden, wederzijds ongemak en tijdelijke vlagen onverwoestbaar optimisme komen deze vier mensen uiteindelijk niet alleen elkaar, maar ook zichzelf tegen. In 2019 ontving Rob van Essen de Libris Literatuur Prijs voor ‘De goede zoon’.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

21 oktober 2021

ISBN

9789025472603

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 26 min

Bestandsgrootte

448 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Rob van Essen (1963) neemt met zijn romans en verhalen een volstrekt unieke plaats in op de Parnassus van de Nederlandse letteren, zijn oeuvre is met geen ander te vergelijken, hooguit roept het herinneringen op aan dat van José Saramago, Paul Auster en J.M. Coetzee. Hem vielen de J.M.A. Biesheuvelprijs voor Hier wonen ook mensen en de Libris Literatuur Prijs voor De goede zoon te beurt. Zijn roman Miniapolis verscheen in oktober 2021. In februari 2022 is een heruitgave van Engeland is gesloten uit 2004 verschenen en met Alleen de warme dagen waren echt debuteerde Rob van Essen in september 2022 als dichter. In november 2023 verschijnt zijn nieuwe roman Ik kom hier nog op terug.

(Foto: Henri Verhoef)

Meer auteur Rob van Essen Bekijk alles

Ik kom hier nog op terug
3.0

Ik kom hier nog op terug

Rob van Essen

€ 13,99
Februari

Februari

Rob van Essen

€ 7,99
Reddend zwemmen

Reddend zwemmen

Rob van Essen

€ 15,99
Een man met goede schoenen
€ 14,99