Verwilderd
Verwilderd

Verwilderd

Amerikaanse schrijver en Pulitzerwinnaar Richard Powers vertelt een aangrijpend vader-zoon verhaal tegen de achtergrond van klimaatverandering en de gevolgen hiervan voor het dierenrijk op aarde.

Auteur

Richard Powers

Spreker

Frans van Deursen

Vertaler

Jelle Noorman

Speelduur

10 uur 9 min

€ 14,99

Beschrijving

Verwilderd van Richard Powers gaat over astrobioloog Theo Byrne die een veelbelovende manier gevonden heeft om de hele kosmos af te speuren op zoek naar leven. Daarnaast ontfermt hij zich sinds de dood van zijn vrouw in zijn eentje over de opvoeding van zijn hoogbegaafde negenjarige zoon. Robin is een innemende, zachtmoedige jongen die graag urenlang gedetailleerde tekeningen van bedreigde dieren maakt en die van slag raakt door het minste slechte nieuws over het klimaat. Hij wil de missie van zijn overleden moeder voltooien: de natuur van de ondergang redden. Robin staat ook op het punt van school te worden gestuurd, omdat hij een klasgenoot in het gezicht heeft geslagen. Theo zal zijn heil uiteindelijk zoeken in een experimentele neurofeedbacktherapie voor hem. En ondertussen neemt hij de jongen mee naar andere planeten, terwijl hij tegen beter weten in Robins pogingen ondersteunt de aarde te redden. Verwilderd is het relaas van de compromisloze liefde van een vader voor zijn zoon en is Richard Powers’ intiemste en aangrijpendste roman tot nu toe.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

28 september 2021

ISBN

9789025472733

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 9 min

Bestandsgrootte

836 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Richard Powers (1957) schreef onder andere De dubbele helix van het verlangen, Het zingen van de tijd en De echomaker. Voor deze laatste roman won hij in 2006 de National Book Award. Zijn roman Orfeo uit 2014 stond op de longlist van zowel de Man Booker Prize als de National Book Award. De Sunday Times roemde Powers als 'intellectueel gezien de meest uitdagende Engelstalige romancier van deze tijd'. Zijn internationale bestseller Tot in de hemel (2018) werd bekroond met de Pulitzerprijs. Zijn roman Verwilderd verscheen in september 2021. Zijn nieuwe werk Vrij spel verschijnt in november 2024 bij Atlas Contact.

(Foto: Dean D. Dixon)

Meer spreker Frans van Deursen Bekijk alles

Engels The Power of Choice

The Power of Choice

Kelly Weekers

€ 11,99
SAS: helden en schurken

SAS: helden en schurken

Ben Macintyre

€ 14,99
Onder een hemel van sproeten
€ 9,99
Wanneer de mieren schreeuwen
€ 9,99