Dweiloorlog
Dweiloorlog

Dweiloorlog

Liefdevolle, absurde en tragikomische belevenissen van een thuiszorgmedewerker, opgetekend door kunstschilder en schrijver Anton Valens, die ze zelf beleefde.

Auteur

Anton Valens

Spreker

Margit Willems

Speelduur

4 uur 34 min

€ 7,99

Beschrijving

De flat op Wamberg die ze bewoonde was zo volgeladen met spullen uit een ver en nabij verleden dat haar persoon er haast in verloren ging, als een drenkeling in een vloed. Het was de bedoeling dat ik haar zou helpen met opruimen, maar in de maanden sinds onze kennismaking had ik vrijwel geen vorderingen geboekt. Tijdens zijn werk bij de Thuiszorg maakte Anton Valens kennis met ouden van dagen. Door zijn regelmatige bezoeken kreeg hij een bijzondere band met een aantal van hen; met anderen viel geen woord te wisselen, maar ook zij hebben een onuitwisbare indruk op hem gemaakt. In Dweiloorlog beschrijft Valens hun dagelijks leven en de gesprekken die hij met hen heeft gevoerd. De verhalen zijn ontroerend, soms aangrijpend, maar altijd licht van toon en ze getuigen van grote betrokkenheid bij de geportretteerden.'

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

18 januari 2022

ISBN

9789025473068

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 34 min

Bestandsgrootte

377 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Anton Valens (1964-2021) volgde de opleiding schilderen aan de Rietveld Academie en aan de Rijksacademie. In de jaren daarna gaf hij les aan de Rietveld Academie en exposeerde van tijd tot tijd op wisselende locaties. Hij tien jaar in de thuiszorg, als thuishulp-A. In 2004 verscheen zijn debuutroman 'Meester in de hygiëne', het geestige en liefdevolle verhaal over thuishulp Bonne en zijn oude cliënten – ‘een van de beste debuten van het seizoen’ volgens Trouw'. 'Vis', een novelle over een steuntrekkende kunstenaar die een week mee vaart op een boomkotter naar de Duitse Bocht, verscheen in 2009. Literair criticus van NRC Handelsblad Arjen Fortuin rekende hettot een van de 13 onvergetelijke boeken uit zijn vijftienjarige praktijk als recensent. In 2012 volgde de grote roman 'Het boek ONT'. In 2016 verscheen 'Het compostcirculatieplan', bekroond met de F. Bordewijk-prijs. Zijn laatste roman, 'Chalet 152' verscheen in oktober 2019. Anton Valens overleed op 7 november 2021.

Meer auteur Anton Valens Bekijk alles

Een wagon vol duivels

Een wagon vol duivels

Anton Valens

€ 9,99
Vis

Vis

Anton Valens

€ 12,99
Het Boek Ont

Het Boek Ont

Anton Valens

€ 12,99
Chalet 152

Chalet 152

Anton Valens

€ 14,99