Man zonder rijbewijs
Man zonder rijbewijs

Man zonder rijbewijs

Romanschrijver Oek de Jong stelt zich de vraag: waarom nam ik pas op late leeftijd autorijles? Man zonder rijbewijs is verrassend autobiografisch, vol zelfspot. Over rijles, schrijven, de invloed van je ouders op wie je wordt in het leven.

Auteur

Oek de Jong

Spreker

Peter Blok

Speelduur

6 uur 31 min

€ 13,99 € 6,99 50% korting

Beschrijving

In ‘Man zonder rijbewijs’ beschrijft Oek de Jong, die nooit heeft willen autorijden, dat hij alsnog rijles wil nemen. Plaats van handeling is Amsterdam, de stad waar hij al bijna vijftig jaar woont en die hij in de lesauto opnieuw en nu in al zijn uitgestrektheid ontdekt. Waarom is hij hier zo laat mee begonnen? Die vraag leidt terug naar hoe hij is geworden wie hij is. Beelden komen op: een bijna fatale rit in de auto van zijn moeder, hoe hij door een eenzelvige vader en moeder werd gevormd, het machismo van zijn Friese grootvader, ongelukken en ‘narrow escapes’, reizen in Egypte en Marokko zonder auto, het effect van schrijver-zijn op een leven. Zijn eerste rit op de Ring van Amsterdam bezorgt Oek de Jong de schok die de aanzet is geweest tot het schrijven van ‘Man zonder rijbewijs’, een verrassend memoir vol humor en zelfspot.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

21 oktober 2022

ISBN

9789025474300

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 31 min

Bestandsgrootte

358 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Oek de Jong is een van de bekendste romanschrijvers van nu, en een begenadigd essayist. Hij debuteerde als romanschrijver in 1979 met de bestseller Opwaaiende zomerjurken, het boek van een generatie. Sinds 2002 publiceerde hij drie grote romans: Hokwerda’s kind, Pier en oceaan en Zwarte schuur, alle drie genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, en bekroond met onder meer de Gouden Boekenuil, de F. Bordewijk-prijs, de Zeeuwse Boekenprijs en de Boekenbon Literatuurprijs. In 2020 verscheen Het glanzend zwart van mosselen. Autobiografie Essay Reisverhaal Cultuurkritiek 1980-2020. Voor zijn essays ontving hij de Busken Huetprijs.

Meer auteur Oek de Jong Bekijk alles

Aanbieding Pier en oceaan

Pier en oceaan

Oek de Jong

€ 14,99 € 7,49
Hokwerda's kind

Hokwerda's kind

Oek de Jong

€ 14,99
Aanbieding Zwarte schuur

Zwarte schuur

Oek de Jong

€ 14,99 € 7,49
Opwaaiende zomerjurken
€ 12,99

Meer spreker Peter Blok Bekijk alles

Aanbieding Pier en oceaan

Pier en oceaan

Oek de Jong

€ 14,99 € 7,49
Een ontgoocheling

Een ontgoocheling

Willem Elsschot

€ 7,99
De bange mens

De bange mens

Daan Heerma van Voss

€ 14,99
De donkere kamer van Damokles

De donkere kamer van Damokles

Willem Frederik Hermans

€ 15,99