Een echte man
Een echte man

Een echte man

Ndéné Gueye, universitair literatuurdocent, wordt geconfronteerd met een schokkend filmpje. In zijn zoektocht naar het waarom raakt hij verstrikt in geruchten, ook over hemzelf. Het vermoeden van homoseksualiteit, het grote taboe in zijn land, maakt gebruik van geweld onontkoombaar.

Auteur

Mohamed Mbougar Sarr

Spreker

Pascal Vanenburg

Vertaler

Jelle Noorman

Speelduur

4 uur 53 min

€ 13,99

Beschrijving

Het begint allemaal met een filmpje dat viraal gaat. Daarin is te zien hoe een menigte het lijk van een man uit zijn graf trekt en van de begraafplaats wegsleept. Als Ndéné Gueye, een jonge, gedesillusioneerde literatuurdocent, de beelden te zien krijgt, raakt hij gaandeweg geobsedeerd door de gebeurtenis. Wie was die man? Waarom werd zijn lichaam opgegraven? Er is maar één antwoord mogelijk: hij was een ‘man-vrouw’. Met andere woorden: een homoseksueel.

Ndéné gaat op onderzoek uit naar het leven van de overledene. De achterdocht en geruchten die hij hiermee over zich afroept, op de universiteit waar hij werkt maar ook binnen zijn familie, hebben ingrijpende gevolgen voor zijn eigen leven. Uiteindelijk telt voor hem nog maar één vraag: hoe vind je de moed om volkomen jezelf te zijn, ongeacht de prijs die je daarvoor betaalt?

Met deze aangrijpende roman is Mohamed Mbougar Sarr de eerste Franstalige Afrikaanse auteur die op zo’n confronterende manier over homoseksualiteit schrijft, het grote taboeonderwerp van zijn continent.

.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

16 oktober 2023

ISBN

9789025475710

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 53 min

Bestandsgrootte

268 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Mohamed Mbougar Sarr (Dakar, 1990) werd in 2021 de jongste winnaar van de Prix Goncourt, die hem werd toegekend voor De diepst verborgen herinnering van de mens, dat tevens bekroond werd met de Prix Transfuge en Prix Hennessy du livre. Met Een echte man is Sarr de eerste Franstalige Afrikaanse auteur die op zo’n confronterende manier over homoseksualiteit schrijft, het grote taboeonderwerp van zijn continent.

Meer auteur Mohamed Mbougar Sarr Bekijk alles

Aanbieding De diepst verborgen herinnering van de mens
€ 13,99 € 4,99

Meer spreker Pascal Vanenburg Bekijk alles

Averij

Robbert Welagen

€ 13,99

De winnaar

Teddy Wayne

€ 14,99
Wat als jij en ik?

Wat als jij en ik?

Emma Anna

€ 12,95
Hoax

Hoax

Jan Willem van Prooijen

€ 15,99