Luistervoorbeeld

Roodkapje was een toffe meid

Stoere sprookjes om te rappen
Auteur Marjet Huiberts
Voorlezer Benaïssa Linger
Speelduur 24m 34s
€ 9,99

Beschrijving

Stoere prinsessen die surfen op internet, wolven die chillen in het bos en prinsen die met helikopters op paleisdaken landen - zo hoorde je de bekende sprookjes nooit. Alle sprookjes worden gerapt door Benaïssa Linger en hebben een verrassend nieuw einde gekregen. Er staan ook een karaoke-versie op dit luisterboek, zodat je zelf aan de slag kunt.

Klassieke sprookjes voor coole kinderen. Het zijn allemaal bekende sprookjes, zoals Sneeuwwitje en Doornroosje, maar op een heel andere manier. De korte sprookjes zijn in rapvorm geschreven en kunnen meegerapt worden.

Inhoud
1. Roodkapje
2. Sneeuwwitje
3. Hans en Grietje
4. Doornroosje
5. De wolf en de zeven geitjes
6. Repelsteeltje
7. Assepoester
8. Roodkapje (karaokeversie)
9. Sneeuwwitje (karaokeversie)
10. Hans en Grietje (karaokeversie)
11 Doornroosje (karaokeversie)
12. De wolf en de zeven geitjes (karaokeversie)
13. Repelsteeltje (karaokeversie)
14. Assepoester (karaokeversie)

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers
Publicatiedatum 7 november 2012
ISBN 9789025754099
Taal Nederlands
Speelduur 24m 34s
Bestandsgrootte 22 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Marjet Huiberts
Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (1960) groeit op in een groot gezin in Oegstgeest, met vijf zussen en drie broers. Ze gaat in Leiden naar de middelbare school, waar ze in 1978 de opleiding Atheneum B afrondt.

In 1984 studeert ze af aan de Amsterdamse Theaterschool, Opleiding Docent Dans. In de daarop volgende elf jaar is ze voornamelijk werkzaam in het basisonderwijs. Daarnaast studeert ze (ortho)pedagogiek en krijgt ze twee kinderen.

Gaandeweg verschuift haar belangstelling op creatief gebied: van dans steeds meer in de richting van schrijven, met muziek als bindende factor. Ze neemt zang- en weer pianolessen, leest, beluistert en schrijft veel liedjes en volgt de cursus ‘Liedteksten’ aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

In 1998 wint ze een wedstrijd voor tekstdichters bij Conamus. Jurylid Youp van ’t Hek: ‘Via Conamus kreeg ik veel teksten onder ogen en op een gegeven moment zag ik door de bomen het bos niet meer. Tot er opeens een tekst van Marjet tussen zat. Mooie regels, soepele zinnen, mooie onderwerpen. Pats. Boem. Raak.’

Dan hangt ze haar dansschoenen definitief aan de wilgen. Ze gaat liedjes, gedichten en verhaaltjes schrijven voor het tv-programma Sesamstraat en liedteksten voor theatermaker Frank Groothof. Deze liedteksten komen ook in boekvorm uit.

Vanaf 2005 publiceert ze bij uitgeverij Gottmer diverse prentenboeken, waaronder Feodoor heeft zeven zussen, Ridder Florian en Aadje Piraatje. In 2010 wordt Aadje Piraatje bekroond met een Zilveren Griffel, gevolgd door Roodkapje was een toffe meid, in 2011.

Marjet woont en werkt in Utrecht.

Toon aanbod