Luistervoorbeeld

Legend

Auteur Marie Lu
Spreker Sjoerd Meijer, Fransje Broekema
Speelduur 8u 34m 46s
€ 9,99

Beschrijving

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming. De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land.

De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatiedatum 23 september 2015
ISBN 9789025762483
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 34m 46s
Bestandsgrootte 236 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Marie Lu

Marie Lu (1984) heet eigenlijk Xiwei Lu en is geboren in China. In 1989 verhuisde ze met haar familie naar Georgia in de Verenigde Staten. Ze is Amerikaanse young adult auteur die bekend is geworden met de Legend serie die zich afspeelt in een dystopische en gemilitariseerde toekomst. De verhalen worden ook verfilmd.

Lu ging naar de University of Southern California en volgde een stage bij Disney Interactive Studios. Voordat ze haar eerste boek schreef werkte Lu als grafisch ontwerper van videogames.

Toon aanbod