Gebr.
Gebr.

Gebr.

Twee broers en een dagboek

Kun je nog een broer zijn als je enige broer dood is? Dat vraagt de zestienjarige Luuk zich af als zijn jongere broer Marius is gestorven.

Auteur

Ted van Lieshout

Spreker

Stijn Westenend

Speelduur

3 uur 29 min

€ 10,99

Beschrijving

'Gebr.' is een diep ontroerende, deels autobiografische, jeugdroman geschreven door Ted van Lieshout. Deze tijdloze coming-of-age-roman vertelt het verhaal van Luuk, een jongen die opgroeit in de schaduw van zijn overleden jongere broer, Marius. Met zijn poëtische schrijfstijl biedt Ted van Lieshout een diepgaande inkijk in de thema's van rouw, verlies en familiebanden.

Kun je nog een broer zijn als je enige broer dood is? Deze vraag houdt de zestienjarige Luuk bezig nadat zijn jongere broer Marius is gestorven. Elk familielid verwerkt het verlies op zijn eigen manier. Het dagboek dat Marius heeft nagelaten onthult diepgaande geheimen, waardoor Luuk geconfronteerd wordt met zichzelf. Met zijn innerlijke strijd komt ook het besef over zijn eigen geaardheid: Luuk ontdekt dat hij meer gevoelens heeft voor jongens dan voor meisjes.

Dit prijswinnende verhaal, 'Gebr.', is inmiddels in tien talen vertaald. In 2009 ontving Ted van Lieshout de prestigieuze Theo Thijssen-prijs voor zijn gehele oeuvre. Ted van Lieshout heeft een indrukwekkende en vaak bekroonde literaire carrière opgebouwd. Voor 'Gebr.' liet hij zich inspireren door zijn eigen verhaal en dat van zijn broer, wat heeft geresulteerd in een prachtige ontwikkelingsroman die zowel jonge als volwassen lezers zal aanspreken. Geschikt voor luisteraars vanaf 12 jaar en ouder.

Details

Imprint

Gottmer Uitgeversgroep

Uitgever

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Publicatiedatum

29 juni 2017

ISBN

9789025768300

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 29 min

Bestandsgrootte

287 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Ted van Lieshout Bekijk alles

Het derde grote Boer Boris luisterboek
€ 8,99
Het tweede grote Boer Boris luisterboek
€ 8,99
Het eerste grote Boer Boris luisterboek
€ 8,99
Beitelaar

Beitelaar

Ted van Lieshout

€ 11,99

Meer spreker Stijn Westenend Bekijk alles

Waarom natuur goed voor je hersenen is
€ 14,99
De Libië tactiek

De Libië tactiek

Joel C. Rosenberg

€ 16,99
100 Gelukkige dagen

100 Gelukkige dagen

Fausto Brizzi

€ 14,99
Hoe kun je Gods stem verstaan?
€ 14,99