Luistervoorbeeld

Een knipoog van de Boeddha

Auteur Erica Terpstra
Voorlezer Erica Terpstra
Speelduur 1u 40m
€ 9,99

Beschrijving

Als Onno op een avond een wens uitspreekt tegen een Boeddhabeeldje, begint de lucht te rimpelen en de grond te trillen. Ineens is hij in het oude India, en zijn beste vriendin Wendy is er ook! De mysterieuze rimpelingen nemen hen mee op een avontuurlijke reis door het leven van Siddhartha, de kleine prins die later de Boeddha zou worden.
Een knipoog van de Boeddha is het eerste kinderboek van Erica Terpstra.

Speciaal voor het boek van Een knipoog van de Boeddha van Erica Terpstra schreef Zijne Heiligheid de Dalai Lama het volgende voorwoord:
“Ik ben heel blij dat Erica Terpstra voor jonge lezers dit boek over compassie heeft geschreven. Er zijn twee vormen van compassie. De eerste ontstaat uit onze natuurlijke betrokkenheid bij familie en vrienden om wie we geven. We bereiken er een klein kringetje mee, maar het kan wel het zaadje zijn waaruit iets veel groters groeit. We kunnen namelijk ook leren om het welzijn van iedereen ter harte te nemen, wie of waar dan ook. Dit is zuivere compassie, en alleen mensen zijn in staat om die te ontwikkelen. Om anderen gelukkig te maken hoeven we ons eigen geluk niet op te off eren. Als we anderen proberen gelukkig te maken, is dat voor onszelf een enorme bron van vreugde, ook als het niet altijd lukt. Boosheid en haat zijn tekenen van zwakte, maar compassie wijst op grote kracht. Iedereen is gevoelig voor compassie. Als we iemand tegen komen die vol is van compassie, worden we daar blij van en willen we graag vrienden zijn met die persoon, maar mensen die boos en wrokkig zijn gaan we veel liever uit de weg. Lees dit boek, denk na over wat erin staat en kijk eens hoe jij zelf aardiger kunt zijn en met meer compassie kunt leven.”

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers
Publicatiedatum 5 februari 2019
ISBN 9789025771225
Taal Nederlands
Speelduur 1u 40m
Bestandsgrootte 92 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Erica Terpstra
Erica Terpstra

Erica Terpstra (1943) is een Nederlands presentatrice en voormalig zwemkampioene, sportjournaliste, staatssecretaris en Tweede Kamerlid. Eind 2003 werd zij gekozen tot voorzitter van de sportkoepel NOC*NSF. Zij stopte hiermee op 18 mei 2010. Zij studeerde sinologie aan de Rijksuniversiteit Leiden van 1962 tot 1966.

Toon aanbod