Knofje
Knofje

Knofje

De leukste verhalen

Knofje is een meisje van vier (en een half) dat avonturen beleeft in en om het huis. Knofje houdt veel van dieren, maar een klein zusje is nog leuker. En dat krijgt ze! Leeftijd: 4+

Auteur

Burny Bos

Spreker

Burny Bos

Speelduur

2 uur 13 min

€ 7,99

Beschrijving

Knofje, waar zit je?

Knofje heet eigenlijk Jacqueline, maar niemand noemt haar zo. In dit luisterboek zit ze eerst nog op de kleuterschool, maar na de zomervakantie gaat ze naar de grote school.

Knofje maakt van alles mee. Heel gewone dingen, zoals bij oma logeren en winkelen in het warenhuis. Alleen worden ze bij Knofje dikwijls veel spannender! Dat komt doordat ze zo nieuwsgierig is en overal op af gaat. ‘Knofje, waar zit je?’ hoor je dan weer...

Knofje houdt veel van dieren, maar een klein zusje is nóg leuker. En dat krijgt ze!

Inhoud
1. Een geheime hut
2. Knofje, waar zit je?
3. Rijden met een wagentje
4. In het warenhuis
5. Koekjes
6. Op het politiebureau
7. In de wasmand
8. Postbode spelen
9. Een luie slaapkop
10. In een wiegje
11. In de kast
12. De nieuwe baby
13. Een slokje melk
14. Een dode egel
15. Naar het zwembad
16. Een kattige moeder
17. Bij de biggetjes
18. Achter op de fiets
19. Verstoppertje
20. Knofje gaat op reis
21. De klassen rond
22. Oppassen
23. Poes is ziek
24. Een geheim dier
25. Alweer een dier in de tuin
26. Dag Schildje!
27. Een huis in de tuin
28. Een dagje naar het strand
29. Vis met graatjes
30. Een inbreker?
31. Waar blijft Zwarte Piet
32. Sinterklaas avond
33. Logeren bij oma
34. Vrolijk Kerstfeest
35. Oliebollen met poedersuiker

Details

Imprint

Leopold

Uitgever

WPG Kindermedia

Publicatiedatum

16 mei 2014

ISBN

9789025866907

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 13 min

Bestandsgrootte

104 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Burny Bos (Bernard Gerrit Bos) (1944) is geboren in Haarlem. Zijn vader was rector van een Mulo-school. Zelf ging Bos naar de HBS en de Pedagogische Academie. Hij bezocht ook enige tijd de Kunstacademie. Burny werkte een tijd als onderwijzer en in het open-jongerenwerk in Zeeland, voordat hij in 1973 een baan kreeg bij de AVRO. In Hilversum ging hij voor die omroep kinderprogramma's maken. Radio Lawaaipapegaai, de Zandbakshow en de Ko de Boswachtershow waren allemaal populair. Radio Lawaaipapegaai kreeg in Spanje de internationale Premio Ondas.

In de jaren '80 werd hij chef jeugd- en jongerenprogramma's van de VPRO. Vanaf 1989 is Bos zelfstandig film- en tv-producent.

Bos debuteerde met Het boek van Ko de Boswachter, dat bestond uit teksten uit het radioprogramma. Co-auteurs waren Sjoerd Kuyper en Gerard Brands. Daarna schreef Bos nog enkele Ko de Boswachter-boeken in zijn eentje.
Het boek Liesje of laten we maar winkeltje gaan spelen vormde de basis voor de film Mijn vader woont in Rio, die bekroond werd met de Jantje Beton Cinekidprijs. Naar aanleiding van de film schreef Bos weer een nieuw boek, dat ook Mijn vader woont in Rio heet. Buurman Bolle is gebaseerd op de gelijknamige, succesvolle VPRO-televisieserie.
Schrijver Dolf Verroen over de boeken ontstaan uit De Lawaaipapegaai: 'Het kenmerk van deze boeken is trouwens veiligheid, ondanks het feit dat Burny Bos voor zijn jonge lezers best 'gevaarlijke' onderwerpen aansnijdt. Maar hij doet dat op een uiterst natuurlijke manier, zonder de dwangmatigheid van de missionaris die overtuigen wil en zonder de agressie van de maatschappijkritische wereldverbeteraar. Want Burny Bos schrijft vanuit zichzelf en niet vanuit een theorie. Hij observeert en gaat er, terecht, vanuit dat de dingen die hem bezighouden ook kinderen bezighouden.'