Luistervoorbeeld

Niemand ziet het

Auteur Dolf Verroen
Spreker Rik van de Westelaken
Speelduur 2u 28m 49s
€ 9,99

Beschrijving

Soms dacht ik: iedereen kan het aan me zien. Die jongen met dat stomme brilletje op zijn neus en die nette kleren aan, die is niet normaal hoor.

1947. Victor weet het al heel lang: hij houdt van jongens. Hij durft er met niemand over te praten. Niet met zijn vader en moeder, niet met meester Maas en helemaal niet met zijn klasgenoten. Totdat een meisje uit zijn klas verliefd op hem wordt…

Dit boek is bekroond met een Zilveren Griffel.

Eerder maakten Dolf Verroen en Charlotte Dematons het veelgeprezen Oorlog en vriendschap en Droomopa, dat eveneens met een Zilveren Griffel werd bekroond.

Details

ImprintLeopold
UitgeverWPG Kindermedia
Publicatiedatum 7 mei 2021
ISBN 9789025881399
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 28m 49s
Bestandsgrootte 136 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Dolf Verroen

Dolf Verroen (1928) werd geboren in Delft. Tussen zijn veertiende en vijftiende schreef hij zijn eerste boek, dat pas in 1958 verscheen. Later werd het vele malen herdrukt onder de titel Paarden, van die enge grote.

Vanaf 1955, toen zijn dichtbundel In los verband, met tekeningen van Miep de Leeuwe en Willy Rieser verscheen, was Dolf schrijver. Zijn prozadebuut Van eeuwigheid tot amen kreeg veel belangstelling en werd met Het donkere licht van Harry Mulisch genomineerd voor de Stadsprijs van Amsterdam.

Na 1973 schreef hij nog uitsluitend voor kinderen. Hij koos voor een ander soort verhalen: niet meer een (schijnbaar) veilige wereld waar ouders het voor het zeggen hebben, maar een wereld waarin kinderen en volwassenen gelijkwaardig zijn.

Dolf neemt kinderen serieus en kan zich goed in hen verplaatsen. Dat komt ook doordat hij veel lezingen geeft op scholen en regelmatig contact heeft met zijn lezerspubliek. Zelfs nu, over de tachtig, gaat hem dat nog goed af. Hij heeft veel fantasie en in zijn verhalen gaan de dingen vaak anders dan je zou verwachten. Absurditeit, humor en een eenvoudig maar doeltreffend taalgebruik maken zijn boeken toegankelijk voor kinderen en voor volwassenen.

De serie Sjoe en Piet waren de eerste boeken in Nederland over een (zwarte) gastarbeidersfamilie. Zijn boeken zijn vertaald in het Baskisch, Catalaans, Deens, Duits, Frans, Fries, Italiaans, Japans, Noors, Papiaments, Turks en Zuid Koreaans. Dolf is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Bekroningen:
Opdracht Stad Amsterdam
Drie Zilveren Griffels
Twee Vlag en Wimpels
De Premio Europeo
De Deutscher Jugendliteraturpreis
De Gustav-Heiemann-Friedenspreis

Toon aanbod