De goede voorouder
De goede voorouder

De goede voorouder

Lange termijn denken voor een korte termijn wereld

Oprichter van The School of Life Londen over hoe we verder kunnen kijken dan onze eigen generatie lang is

Auteur

Roman Krznaric

Spreker

Merlijn Twaalfhoven

Speelduur

9 uur 38 min

€ 14,99

Beschrijving

Onder alle grote problemen waar de wereld mee worstelt, ligt één kraakheldere oorzaak: we denken alleen aan de korte termijn. In dit urgente en praktische filosofieboek breekt bestsellerauteur Roman Krznaric het debat hierover open. Hij beschrijft de geschiedenis van dit kortetermijndenken en schetst hoe we verder kunnen kijken dan onze eigen generatie lang is. Krznaric beschrijft een nieuwe manier

De grote problemen van onze tijd gaan allemaal terug op één ding: we denken alleen aan de korte termijn. Dat denken koloniseert de toekomst. Je ziet het in het bedrijfsleven, de politiek en het persoonlijk leven. Zo ontstaat steeds meer ongelijkheid tussen bevolkingsgroepen en nemen existentiële dreigingen toe. We staan aan de rand van de afgrond.

Toch is er hoop, volgens Roman Krznaric. Om goede voorouders te worden moeten we onder meer onze economie en politiek radicaal omvormen – een enorme opgave. Maar onder die ambitieuze doelen ligt iets wat we zelf kunnen doen: onze kortzichtigheid inruilen voor langetermijndenken. Krznaric onthult zes praktische manieren om onze hersenen hierin bij te scholen. Dan verschuiven we de loyaliteit van onze eigen generatie naar de hele mensheid, en kunnen we onze planeet en onze toekomst redden.

De belangrijkste vraag die we onszelf moeten stellen is: ‘Zijn we een goede voorouder?’.

'Krznaric is uitgegroeid tot een van de meest prominente stemmen in de filosofische en politieke beweging die pleit voor meer langetermijndenken.' - NRC

'In De goede voorouder verzamelt Krznaric prachtige ideeën [...] Zeer leesbaar en hoopgevend.' - Trouw

'Een indrukwekkend boek.' - Knack

Details

Imprint

Have, Ten

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

4 februari 2021

ISBN

9789025907952

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 38 min

Bestandsgrootte

794 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Roman Krnaric is een sociaal filosoof die schrijft over de kracht van ideeën om verandering te creëren. Zijn werk werd in 25 talen vertaald en bevat meerdere internationale bestsellers, zoals Empathie, De wonderbox en De goede voorouder. Krnzaric werkt aan de Universiteit van Oxford en is oprichter van ’s werelds eerste Empathie Museum.

Meer spreker Merlijn Twaalfhoven Bekijk alles

Het is aan ons

Het is aan ons

Merlijn Twaalfhoven

€ 14,99