Zwart en vrouw
Zwart en vrouw

Zwart en vrouw

Tsitsi Dangarembga, genomineerd voor de Booker Prize, schrijft indringend over de pijnlijke realiteit van discriminatie.

Auteur

Tsitsi Dangarembga

Spreker

Angelique Houtveen

Speelduur

3 uur 35 min

€ 14,99

Beschrijving

Zwart en vrouw is een collectie essays van Tsitsi Dangarembga. In haar eerste non-fictie werk schrijft ze over ras, klasse, kolonialisme en feminisme.

In deze stijlvolle essays verweeft ze het persoonlijke met het politieke. Vanuit haar eigen ervaringen als zwarte vrouw in Zimbabwe en Engeland schijft ze over geschiedenis, filosofie en scheve internationale verhoudingen. Dangarembga weet in prachtige zinnen de pijnlijke realiteit van discriminatie en uitsluiting bloot te leggen.

Zwart en vrouw is Dangarembga’s eerste non-fictiewerk en een strijdkreet voor de transformerende kracht van schrijven; niet alleen om ons te helpen onze plaats in de wereld te begrijpen, maar om ons de verbeeldingskracht en moed te geven om die te veranderen’ – The Guardian

Details

Imprint

Ten Have

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

10 juli 2023

ISBN

9789025911720

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 35 min

Bestandsgrootte

197 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Tsitsi Dangarembga is naast auteur ook film- en theatermaker. Daarnaast is ze directeur van het Institute of Creative Arts for Progress in Africa Trust. Toestanden werd bekroond met de Commonwealth Writers' Prize en in 2021 ontving Dangarembga voor haar werk zowel de PEN Award for Freemdom of Expression als de Duitse vredesprijs.

Meer auteur Tsitsi Dangarembga Bekijk alles

Toestanden

Toestanden

Tsitsi Dangarembga

€ 14,99

Meer spreker Angelique Houtveen Bekijk alles

Adele

Adele

Danny White

€ 15,00
De wilde vaart

De wilde vaart

Tessa Leuwsha

€ 13,99
De geheime bed & breakfast

De geheime bed & breakfast

Federica Brunini

€ 9,99