Luistervoorbeeld

Vals

Auteur Mel Wallis de Vries
Voorlezer Lottie Hellingman
Speelduur 7u 12m 46s
€ 13,99

Beschrijving

Abby, Kim, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over.

Maar dan verdwijnt Kim opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Kim naar het dorp is gelopen. Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

Als Feline ook verdwijnt, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

Beste Vrouwenthriller 2010, beste Crimezone YA-thriller 2011 en bekroond met de Prijs van de Jonge Jury 2012!

Details

ImprintUitgeverij De Fontein
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 26 maart 2016
ISBN 9789026141850
Taal Nederlands
Speelduur 7u 12m 46s
Bestandsgrootte 396 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘IJzingwekkend spannend tot de allerlaatste bladzijde.’ (Fancy)

‘De Nicci French van de jeugdliteratuur.’ (NBD/Biblion)

‘Gruwelijk.’ (CJP.nl)

‘Schrijfster Mel Wallis de Vries laat je sidderen!’ (Hitkrant)

Over de auteur
Photo Mel Wallis de Vries
Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (1973) is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: Met Vals won Mel de prijs voor de Beste Vrouwenthriller in 2010, en het boek werd in 2011 bekroond als de beste Crimezone YA-thriller. Met haar thrillers Vals, Klem en Wreed won ze in 2012, 2014 en 2015 de Prijs van de Jonge Jury, en met Wreed won ze ook de Hebban Award voor de beste YA-thriller. Met Shock won Mel in 2015 de Hebban Award voor het beste Nederlandstalige YA-boek.

De boeken van Mel Wallis de Vries zijn razend populair. De verhalen zijn vlot, realistisch, en altijd spannend tot aan de allerlaatste bladzijde. De jeugdthrillers van Mel worden in diverse landen uitgegeven.

Toon aanbod