Luistervoorbeeld

Lang zal ze leven

Auteur Koos Meinderts
Spreker Anne van Veen
Speelduur 2u 58m 31s
€ 13,99

Beschrijving

Op weg naar school ziet Eva een oude vrouw op het spoor staan, terwijl de slagbomen rinkelend naar beneden gaan. Ze bedenkt zich geen seconde en trekt de vrouw net op tijd weg voor een aanstormende trein. Op school is ze de held, ze staat in de krant en komt op tv. Nieuwsgierig naar wie ze heeft gered, gaat ze op bezoek bij de vrouw. En dan komt ze achter de schokkende waarheid. Lang zal ze leven is het aangrijpende verhaal van de confrontatie tussen een meisje van zestien en een vrouw aan het eind van haar leven. Ik wilde u nog wat vragen,’ zeg ik. ‘Toen op het spoor, hebt u mij toen niet horen roepen?’ Mevrouw De Graaf schrikt. ‘Heb je geroepen?’ ‘Geschreeuwd heb ik. Maar u keek niet op of om.’ Leeftijd: 13+

Details

ImprintUitgeverij De Fontein
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 26 maart 2016
ISBN 9789026141867
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 58m 31s
Bestandsgrootte 163 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Koos Meinderts

Koos Meinderts (1953) is geboren in Den Haag en maakt in 1983 met Mooi meegenomen zijn debuut als schrijver voor kinderen. Inmiddels heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan, waarvan een aanzienlijk aantal is vertaald, met name in het Duits. De meeste boeken worden geïllustreerd door zijn vrouw Annette Fienieg.

Naast kinderboeken schrijft Koos Meinderts ook voor volwassenen, alleen of in samenwerking met zanger/cabaretier Harrie Jekkers, met wie hij ook liedjes schrijft, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Vanaf 2005 dateert zijn samenwerking met Thijs Borsten, de man achter de 'oudervriendelijke kindermuziek' van muziektheater Trapperdetrap.

Koos Meinderts schrijft ook voor theater, met name musicals voor Hofplein Rotterdam, voorheen jeugdtheater Hofplein.

Toon aanbod