De Cock en het lijk aan de Amstel
De Cock en het lijk aan de Amstel

De Cock en het lijk aan de Amstel

Twee doden: een alcoholverslaafde journalist en de populaire voorman van een Amsterdamse Volkspartij. De Cock ontdekt een verband tussen de twee zaken waarin alles draait om geld en macht.

Serie

Baantjer deel 75

Auteur

Baantjer

Spreker

Peter Römer

Speelduur

3 uur 53 min

€ 9,99

Beschrijving

Deel 75 in de Baantjer-serie, ‘De Cock en het lijk aan de Amstel’, met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.

Langs de oever van de Amstel wordt het lichaam van Gerrit Koedooder gevonden. De Cock vraagt zich af wat de werkloze en alcoholverslaafde journalist op die plek te zoeken had. Volgens een getuige had hij daar een afspraak. Maar met wie? De zaak wordt er niet eenvoudiger op als de getuige de volgende dag een poging doet zich van het leven te benemen.

Dan wordt de populaire voorman van een Amsterdamse volkspartij dood aangetroffen. Het is al snel duidelijk dat hij is vermoord en omdat men bang is voor politieke ophef wordt deze zaak De Cock uit handen genomen. Maar die ontdekt een verband tussen de twee moorden en daarmee belandt hij in een van de ingewikkeldste zaken uit zijn carrière. Alles draait om geld en macht: wie trekt er aan de touwtjes?

A.C. Baantjer is onsterfelijk geworden met zijn ‘De Cock’-reeks. Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de ‘De Cock’-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Peter Römer schrijft geheel in de geest van Appie Baantjer, en zijn ‘De Cock’jes’ worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.

Details

Imprint

Uitgeverij De Fontein

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

21 augustus 2019

ISBN

9789026148811

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 53 min

Bestandsgrootte

214 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de 'De Cock'-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario's van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Peter Römer schrijft geheel in de geest van Appie Baantjer, en zijn 'De Cock'jes' worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.

Peter Römer begon zijn carrière als acteur voor toneel en televisie. Daarnaast werkte hij jarenlang als televisieproducent, scenarioschrijver en regisseur. In 2012 verscheen van zijn hand Chantage, de eerste moordroman met rechercheur Hanna Vermeer. Chantage werd genomineerd voor de Schaduwprijs /Gouden Strop. Zijn tweede moordroman was Bedrog en in 2015 verscheen Supernova.

Meer auteur Baantjer Bekijk alles

De Cock en de ongehoorde moord
€ 9,99
De Cock en een dodelijk spel
€ 9,99
De Cock en de eenzame dood (deel 89)
€ 9,99
De Cock en moord op stand
€ 9,99

Meer spreker Peter Römer Bekijk alles

De Cock en het lijk aan de kerkmuur
€ 9,99
De Cock en de ongehoorde moord
€ 9,99
De Cock en een dodelijk spel
€ 9,99
De Cock en een variant op moord
€ 9,99