Vrijheid
Vrijheid

Vrijheid

Dit op historische feiten gebaseerde verhaal vertelt het levensverhaal van Nancy Wake. Zij was een superspion voor de Britten en was een van de leidende figuren tijdens D-Day.

Auteur

Imogen Kealey

Spreker

Esther Floor

Speelduur

11 uur 58 min

€ 14,99

Beschrijving

VRIJHEID (LIBERATION) is een op historische feiten gebaseerde roman, die het levensverhaal van Nancy Wake vertelt, een van de grootste verzetshelden uit de geschiedenis.

De jonge journalist Nancy Wake doet eind jaren 30 verslag van een man die opruiende speeches houdt in Duitsland. Ze onderkent het gevaar en sluit zich aan bij het verzet in Frankrijk. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de Duitsers haar man oppakken, vlucht ze naar Engeland. Binnen het Britse verzet wordt ze getraind tot ‘superspion’ die kan schieten, parachutespringen en explosieven vervaardigen. Nancy wordt een van de leidende figuren in het verzet en is uiteindelijk betrokken bij operatie D-Day.

Nancy Wake is de meest onderscheiden vrouwelijke verzetsheld. Ze overleed in 2011 op 98 jarige leeftijd.

‘Nancy Wake is larger than life. Haar gedrevenheid, rechtvaardigheidsgevoel en bovenal haar moed maken dat ze een geweldig personage is om te vertolken. Het werd tijd dat haar verhaal werd verteld.’ Anne Hathaway (vertolkt Nancy Wake in de verfilming van VRIJHEID).

Imogen Kealey is het pseudoniem van filmproducer Darby Kealey en auteur Imogen Robertson. Hun werk aan deze thriller leidde inmiddels al tot de aangekondigde verfilming met Anne Hathaway in de hoofdrol.

Details

Imprint

De Fontein Romans & Spanning

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

3 april 2020

ISBN

9789026151712

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 58 min

Bestandsgrootte

657 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Imogen Kealey is het pseudoniem van filmproducer Darby Kealey en schrijfster Imogen Robertson. Hun werk voor dit boek leidde tot de verfilming met Anne Hathaway in de hoofdrol.

Meer spreker Esther Floor Bekijk alles

Kairos

Jenny Erpenbeck

€ 14,99

Tot het glinstert

Kathy Mathys

€ 13,99
Een vrouw

Een vrouw

Annie Ernaux

€ 12,99
Haar nieuwe vriend

Haar nieuwe vriend

Michelle Frances

€ 14,99