Luistervoorbeeld

Vrijheid

Auteur Imogen Kealey
Spreker Esther Floor
Speelduur 11u 58m 43s
€ 14,99

Beschrijving

VRIJHEID (LIBERATION) is een op historische feiten gebaseerde roman, die het levensverhaal van Nancy Wake vertelt, een van de grootste verzetshelden uit de geschiedenis.

De jonge journalist Nancy Wake doet eind jaren 30 verslag van een man die opruiende speeches houdt in Duitsland. Ze onderkent het gevaar en sluit zich aan bij het verzet in Frankrijk. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de Duitsers haar man oppakken, vlucht ze naar Engeland. Binnen het Britse verzet wordt ze getraind tot ‘superspion’ die kan schieten, parachutespringen en explosieven vervaardigen. Nancy wordt een van de leidende figuren in het verzet en is uiteindelijk betrokken bij operatie D-Day.

Nancy Wake is de meest onderscheiden vrouwelijke verzetsheld. Ze overleed in 2011 op 98 jarige leeftijd.

‘Nancy Wake is larger than life. Haar gedrevenheid, rechtvaardigheidsgevoel en bovenal haar moed maken dat ze een geweldig personage is om te vertolken. Het werd tijd dat haar verhaal werd verteld.’ Anne Hathaway (vertolkt Nancy Wake in de verfilming van VRIJHEID).

Imogen Kealey is het pseudoniem van filmproducer Darby Kealey en auteur Imogen Robertson. Hun werk aan deze thriller leidde inmiddels al tot de aangekondigde verfilming met Anne Hathaway in de hoofdrol.

Details

ImprintDe Fontein Romans & Spanning
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 3 april 2020
ISBN 9789026151712
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 58m 43s
Bestandsgrootte 657 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.