Luistervoorbeeld

De vijfde colonne

Auteur A. Gross
Spreker Jeroen Tjepkema
Speelduur 8u 18m 24s
€ 14,99

Beschrijving

Van Andrew Gross verscheen eerder een aantal indrukwekkende historische thrillers als 'Alleen hij' (The One Man) en 'De saboteur'.

In 'De vijfde colonne' (The Fifth Column) is wederom een thema uit de Tweede Wereldoorlog de inspiratie voor een indrukwekkende thriller. Terwijl in Europa WO II uitbreekt, komen in Madison Square Garden tienduizenden nazisympathisanten bijeen. Zij vormen ‘de vijfde colonne’, spionnen voor de Duitsers, ingebed in het alledaagse leven in New York. De joodse Charles Mossman raakt die avond verwikkeld in een gevecht en verdwijnt voor twee jaar in de gevangenis.

Na vrijlating blijken zijn vrouw en dochtertje Emma verhuisd te zijn naar een wijk waar support voor Hitler normaal is. Terwijl Charles probeert zijn huwelijk te redden, groeit zijn wantrouwen tegenover het echtpaar dat in hetzelfde gebouw woont en dat een opvallende interesse in zijn dochtertje Emma toont.

Terwijl Amerika zich mengt in de oorlog, realiseert Charles zich dat de Bauers wellicht onderdeel zijn van een sinister complot en dat Emma een onschuldige prooi vormt…

Details

ImprintDe Fontein Romans & Spanning
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 19 november 2020
ISBN 9789026154287
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 18m 24s
Bestandsgrootte 456 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.