Luistervoorbeeld

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier

Auteur Roald Dahl
Spreker Jan Meng
Speelduur 6u 42m 36s
€ 12,99

Beschrijving

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier is een verzameling fantastische verhalen voor jongvolwassenen. Meesterverteller Roald Dahl ontving voor dit boek een Zilveren Griffel. In dit audioboek luister je naar één van die verhalen:

Hendrik Meier, held van het titelverhaal en rijke stinkerd, ontdekt een bijzondere manier om nog meer geld te verdienen. Na jaren oefenen slaagt hij erin te zien zonder ogen…


‘Roald Dahl blijft onverminderd populair.’ – de Volkskrant

Voorgelezen door Jan Meng.

Details

Imprintde Fontein Jeugd
UitgeverVBK Media
Publicatiedatum 13 juli 2021
ISBN 9789026158568
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 42m 36s
Bestandsgrootte 552 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) schreef zowel kinderboeken, die talloze malen bekroond werden, als boeken en verhalen voor volwassenen. Dahl is een van de belangrijkste en meestgelezen auteurs van de twintigste eeuw.

Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Toon aanbod