Luistervoorbeeld

SOLO

Auteur Roald Dahl
Spreker Jan Meng
Speelduur 5u 39m 37s
€ 12,99

Beschrijving

In Solo beschrijft Roald Dahl zijn eigen belevenissen op onweerstaanbare wijze. Een fantastisch autobiografisch verhaal voor jong en oud.

Er zijn weinig schrijvers die zo’n boeiend en avontuurlijk leven hebben geleid als bestsellerauteur Roald Dahl. In Solo vertelt hij met humor over zijn opwindende tijd in Oost-Afrika aan het eind van de jaren dertig en zijn ongelooflijke belevenissen als piloot bij de Engelse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Roald Dahl schreef talloze bekroonde boeken, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Solo (het vervolg op Boy) geeft een uniek inkijkje in de jonge jaren van deze meesterverteller.

Voorgelezen door Jan Meng.

‘Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.’ – VPRO-gids

Details

Imprintde Fontein Jeugd
UitgeverVBK Media
Publicatiedatum 16 september 2021
ISBN 9789026158575
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 39m 37s
Bestandsgrootte 621 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) schreef zowel kinderboeken, die talloze malen bekroond werden, als boeken en verhalen voor volwassenen. Dahl is een van de belangrijkste en meestgelezen auteurs van de twintigste eeuw.

Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Toon aanbod